0
Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, επισκέφθηκε διαδοχικές τις εγκαταστάσεις του 700 Στρατιωτικού Εργοστασίου στον Πειραιά και της 441 Αποθήκης Βάσεως Υγειονομικού Υλικού στην Αθήνα. 


Από εκεί δεν μίλησε μόνο για την τεράστια συμβολή τους στη προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού, αλλά και για το θέμα που έχει προκύψει με τους μετανάστες που σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν έχουν συγκεντρωθεί στα μικρασιατικά παράλια.


Αναφερόμενος στο 700 ΣΕ και στην 441 ΑΒΥΥ, ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε εντυπωσιακές τις επιδόσεις τους σε παραγωγή λέγοντας ότι “το προσωπικό, πραγματικά, υπερβάλει εαυτόν προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες. Επιστήμονες με θαυμάσια προσόντα επιστημονικής συγκρότησης δουλεύουν σε βάρδιες, πολύ εντατικά για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες, καλύπτοντας τις ανάγκες τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και των υπολοίπων, εκείνων που χρειάζονται το υλικό που παράγει εδώ ο Ελληνικός Στρατός.


Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους. Ασφαλώς στους Διοικητές των Μονάδων αυτών, που συντονίζουν όλο αυτό το μεγάλο έργο. Να τονίσω ότι όπως πάντοτε οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται με τρόπο θα έλεγα ηχηρό και έντονο δίπλα στην κοινωνία σε όσες δύσκολες δοκιμασίες αντιμετωπίζει. Επομένως αυτή η προσπάθεια δεν αφορά μόνο στην κάλυψη των αναγκών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που καλύπτονται στον απόλυτο βαθμό και συνεχίζεται η προσπάθεια, εντατικοποιείται. Αφορά και στο σύνολο της κοινωνίας που καλό είναι να αισθάνεται -και νομίζω το αισθάνεται απόλυτα- ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ και στηρίζουν με τη μεγάλη προσπάθεια τους, την ευσυνειδησία τους, τον επαγγελματισμό τους και φυσικά την αποτελεσματικότητα τους. Συγχαρητήρια σε όλους”!


Ο Υπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις για όσα διέρρευσαν περί μεταναστών θετικών στον κορονοϊό που έχουν συγκεντρωθεί στα μικρασιατικά παράλια είπε:

“Ακόμη κι αν δεν υπήρχε κάποια συγκεκριμένη πληροφόρηση για μετανάστες, οι οποίοι πιθανώς έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στην Τουρκία, η οποία αντιμετωπίζει -μάλλον προκύπτει πλέον πέραν πάσης αμφιβολίας- σοβαρό πρόβλημα με τον κορωνοϊό στο εσωτερικό της.


Ακόμη, λοιπόν, και να μην υπήρχαν πληροφορίες ότι μεταξύ των μεταναστών που έχουν σκοπό να προωθηθούν στα δικά μας εδάφη, είτε μέσω των θαλασσίων συνόρων, είτε μέσω των χερσαίων. Αυτό το σενάριο θα έλεγα ότι δοκιμάστηκε και απέτυχε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στον Έβρο. Πάλι θα ήταν εύλογο να πιθανολογήσει κανείς ότι σε αυτό τον πληθυσμό πιθανώς να υπάρχουν και ασθενείς από τον κορωνοϊό.

Επομένως, κάνουμε το σχεδιασμό μας, αναλύουμε τις πληροφορίες και τις επεξεργαζόμαστε, αλλά και εργαζόμαστε να βρούμε τη λύση στο πρόβλημα, το όποιο προσλαμβάνει επιπλέον ανησυχητική υγειονομική διάσταση λόγω του κορωνοϊού.


Αυτό που κάναμε πριν θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και τώρα. Δηλαδή να βγάζουμε προς τα έξω τις εντολές και οδηγίες προς το προσωπικό των Ένοπλων Δυνάμεων, αλλά και κατ’ επέκταση της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, για αποτροπή όλων αυτών που προσπαθούν στην ουσία να παραβιάσουν τα Εθνικά μας σύνορα και να εισέλθουν παράνομα στα εδάφη μας. Αυτό λοιπόν που συνέβαινε μέχρι τώρα, εξακολουθεί να συμβαίνει.


Ο συναγερμός δεν έχει λήξει! Όπως έχω τονίσει πάρα πολλές φορές επανειλημμένως, η συνεργασία στο εσωτερικό του Υπουργείου με την Πολιτική ηγεσία -τον Υφυπουργό που είναι εδώ κοντά μας και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αλλά κατ’ επέκταση και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα με το Υπουργείο Ναυτιλίας είναι άψογη σε όλα τα επίπεδα.


Νομίζω ότι αποδίδει. Απέδωσε αποδεδειγμένα κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και η προσπάθεια συνεχίζεται, χωρίς θα έλεγα να χάσουμε ένα βήμα από το βηματισμό μας.


Το ζητούμενο είναι το ίδιο! Η Ελλάδα να προστατεύσει με κάθε τρόπο, ένα βασικό δικαίωμα στο πλαίσιο της Εθνικής κυριαρχίας της, που δεν είναι άλλο από το απαραβίαστο των συνόρων μας. Οι οδηγίες είναι σαφείς! Η εντολή έχει δοθεί από τον Πρωθυπουργό κατόπιν εισηγήσεων μας και εκτενούς συζήτησης του προβλήματος κι έτσι πάμε από εδώ και πέρα”.loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top