0
Ξαφνικά ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως αποκτούν ανοσία, για τουλάχιστον έναν χρόνο, όσοι κολλήσουν από τον κορωνοϊό, κάτι που υποστήριζαν μέχρι στιγμής οι χώρες που ακολουθούσαν την «ανοσία της αγέλης».Ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την σημερινή ενημέρωση σχετικά με τα νέα δεδομένα σχετικά με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα αναφέρθηκε στα αποτελέσματα κάποιων ερευνών.

«Με τα ως σήμερα δεδομένα, φαίνεται ότι σε αντίθεση με τους προηγούμενους κορωνοϊούς, μετά από λοίμωξη από τον SARS-CoV-2 αναπτύσσεται ανοσία στον πληθυσμό. Σε κάποιους, μάλιστα, περισσότερο από κάποιους άλλους, όμως η ανοσία είναι δεδομένη. Μένει να αποδειχθεί το αν δημιουργείται ανοσία για ένα χρόνο ή ακόμα περισσότερο», ανέφερε αρχικά ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ.

Στη συνέχεια, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέλυσε ακόμα περισσότερο όσα ανέφερε, θέλοντας να το καταστήσει σαφές: «Τι σημαίνει αυτό; Ότι ένα μολυσμένο άτομο έχει λιγότερες πιθανότητες να έρθει σε επαφή με άτομο που δεν έχει μολυνθεί και το δεύτερο άτομο θα έχει ανοσία. Έτσι θα δημιουργηθεί η λεγόμενη ανοσία της αγέλης. Ως εκ τούτου, ο ιός θα περιοριστεί ή θα εξασθενήσει εντελώς ακόμα και αν δεν υπάρχουν άλλα φαρμακευτικά μέτρα εναντίον του».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top