0
Η εταιρεία VIKING Norsafe LifeSaving Hellas S.A. ανακυρήχθηκε η επικρατέστερη στο διαγωνισμό του Ελληνικού Ναυτικού για την κατασκευή έντεκα  σκαφών κατηγορίας RIB) μήκους 6 έως 7 μέτρων.  


Η παράδοση των RIB έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2020.

Τα έντεκα σκάφη θα αντικαταστήσουν ταυπάρχοντα RIB, που είναι ήδη σε λειτουργία στις Φρεγάτες  MEKO/Ύδρα και Kortenaer /ΕΛΛΗ.



Τα σκάφη θα κατασκευαστούν χρησιμοποιώντας τον σχεδιασμό της εταιρείας VIKING Norsafe METIS.

Έξι από αυτά θα είναι εξοπλισμένα με έναν ενιαίο εξωλέμβιο κινητήρα και πέντε άλλα με δίδυμους εξωτερικούς κινητήρες, καθώς και σύγχρονο εξοπλισμό πλοήγησης. 

Θα είναι σε θέση να φτάνουν σε μια τελική ταχύτητα τουλάχιστον 30 κόμβων με πλήρη φόρτο και θα μπορούν να μεταφέρουν τουλάχιστον δέκα άτομα στο σκάφος.

Η κατασκευή των σκαφών θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις VIKING Norsafe στη Θήβα.

Τα εν λόγω Σκάφη θα αναβαθμίσουν σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες της ΔΥΚ.

Υπενθυμίζουμε ότι  την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ επισκέφθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας το χώρο ελλιμενισμού των 4 Σκαφών Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ) MK-V, τα οποία παραχωρήθηκαν μεταχειρισμένα από το Αμερικανικό Ναυτικό για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ).

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top