0
Τώρα που τα δεδομένα για τους ιούς στον πλανήτη μας άλλαξαν, μετά την ταχύτατη εξάπλωση του νεοεμφανιζόμενου ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19 και επειδή είναι δύσκολο να βρεις τον κινέζο που φταίει (μοιάζουν όλοι ρε γαμώτο και σκίτσο να είχε του υπαίτιου το NCIS δεν θα τον έβρισκε ποτέ) ο Ελληνικός στρατός βρίσκεται σε νέα φάση, την επονομαζόμενη «μετά COVID-19 εποχή».



Γράφει ο Νικόλαος Σκιαδάς

Ανχης ε.α Ειδ. Δυνάμεων

Άλλοι στρατοί εκσυγχρονίζονται, αναδιοργανώνονται, μεταλλάσσονται σε νέες δομές ο ελληνικός στρατός είναι ήδη έτοιμος για την μετά COVID-19 εποχή έως και την COVID-100 και αυτό το δείχνει στο καλά οργανωμένο και τεράστιο γραφειοκρατικό του σχήμα που όμοιό του δεν υπάρχει στον πλανήτη μας.

Από πολύ αξιόπιστες πηγές μου – όπως πάντα – υπάρχουν οδηγίες που είναι έτοιμες προς έκδοση και διανομή και εγώ επέλεξα κάποιες από αυτές για να σας τις παρουσιάσω:

Οδηγία υπ’ αριθμ. 10 : Οι μεταθέσεις στελεχών να ξεκινούν ως ακολούθως: Μετατίθενται για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών Μονάδων οι παρακάτω Αξιωματικοί – Υπξκοί …..

Αξκοί Με Ανοσία και ιστορικό νοσηλείας…..

Αξκοί ασυμπτωματικοί ………..

Υπξκοί ασυμπτωματικοί στους οποίους έχει χορηγηθεί ατομικός αναπνευστήρας Μ19Α1…..

Προσοχή να δοθεί στα στελέχη με α/α 13 και 17 καθόσον είναι ασυμπτωματικοί σε COVID-19 & COVID-21 ενώ σε COVID-20 και COVID-22 τυγχάνουν μακράς νοσηλείας…..

Οδηγία υπ’ αριθμ. 17: Τα αιτιολογικά ποινών να είναι πλήρως αιτιολογημένα και να μην έχουν ασάφειες πχ.: Ο οπλίτης ΠΒ Καρακαντέμης Αρτέμιος τιμωρείται με 10ήμερο Φυλάκιση διότι μετά την καθαριότητα που έγινε στο θάλαμο στον οποίο ήταν υπεύθυνος αναφέρθηκε από τον Λοχία Υπηρεσίας Λόχου ότι σε Quick Test που έκανε στο χερούλι της πόρτας εισόδου την 07:00, βρέθηκε μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο, ικανότητας Α2, ικανό να θέσει τον θάλαμο ΕΚΤΟΣ ΜΑΧΗΣ.

Οδηγία υπ’ αριθμ. 49: Ο οπλίτης ΠΖ, ειδικότητας οδηγός Steyr 2 ½ τον., Καντεμάκης Μανολιός τιμωρείται με 5ήμερη φυλάκιση διότι κατά την μεταφορά οπλιτών στο πεδίο ασκήσεων για βολή την 10 Μαρτίου επέτρεψε σε ασυμπτωματικό οπλίτη να επιβιβαστεί στο πήγμα στο οποίο υπήρχαν μόνο μασκοφόροι συμπτωματικοί με ήπια συμπτώματα.

Οδηγία υπ’ αριθμ. 178: Ο οπλίτης ΠΖ, ειδικότητας πολυβολητής Καντέμογλου Δημήτριος τιμωρείται με 5ήμερη φυλάκιση διότι κατά την βολή 20 φυσιγγίων ατομικού τυφεκίου από θέση ορθίως, φέροντας ατομικό αναπνευστήρα COVID M19A1 δεν είχε ρυθμίσει σωστά την παροχή οξυγόνου με αποτέλεσμα να ζαλιστεί και να εκτελέσει ταχεία βολή με κλίση αντιαεροπορικής βολής και επιτυχία μόνο 1 στις 20.

Οδηγία υπ’ αριθμ. 389: Στο βιβλίο αιτήσεων και αναφορών Λόχου οι αιτήσεις να είναι πλήρως αιτιολογημένες όπως στο παράδειγμα: Ο οπλίτης ΤΘ, Παπακαντέμης Γεώργιος παρουσιάστηκε την 07 Απριλίου στην αναφορά Λόχου και αιτήθηκε να αποσπαστεί σε φυλάκιο. Ερωτηθείς από τον Δκτή Λόχου γιατί θέλει να ποσπαστεί

απάντησε ότι « όλοι στην Ίλη μου έχουν άδεια λόγω ήπιων συμπτωμάτων 14 ημερών στα σπίτια τους και εγώ είμαι ο μοναδικός ασυμπτωματικός και κάνω όλες τις υπηρεσίες, ενώ στο φυλάκιο όλο και κάποιος θα με κολλήσει και επιτέλους θα πάρω και εγώ την πολυπόθητη άγραφη 14ήμερη». Ο Λοχαγός ενέκρινε την απόσπασή του και του είπε να προσέξει, μη μετά το φυλάκιο ζητήσει οξυγόνο περίσσεμα, γιατί είναι γνωστό ότι η Ίλη δεν έχει πολύ.

Οδηγία υπ’ αριθμ. 956: Στα αγήματα να γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος ώστε :

α. Να μην αναμιγνύονται ασυμπτωματικοί με ελαφρά νοσούμενους.

β. Να τηρείται η σειρά λόγω ύψους λαμβάνοντας υπόψη και την χρήση ατομικού αναπνευστήρα όταν το άγημα διατίθεται σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

γ. Αν κάποιος από το άγημα δεν μπορεί να κρατηθεί και θέλει να φταρνιστεί να φροντίσει ταυτόχρονα με το φτάρνισμα να πυροβολεί ένα αβολίδωτο φυσίγγιο με το ατομικό του τυφέκιο για να καλύψει το φτάρνισμα. ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ Καλύτερα 40 πυροβολισμοί, παρά ΕΝΑ φτάρνισμα ή βήχας που τρομοκρατεί τον κόσμο.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση για όλους τους Έλληνες και ευελπιστώ το Άγιο Φως να φωτίσει τους Διοικούντες και έχοντες το καθήκον λήψης αποφάσεων να επιλέξουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις για την πατρίδα μας και ωραιότερη χώρα του κόσμου που λέγεται Ελλάδα.

Ο πάντα αισιόδοξος,

Νικόλαος Σκιαδάς

Ανχης ε.α Ειδ. Δυνάμεων

ΥΓ1. Στις τελευταίες κρίσεις έγινε μια «ανήκουστος βλάβη» με την αποστρατεία των ΑΡΙΣΤΩΝ Αξκών Ειδικών Δυνάμεων Υποστράτηγου Κολοκούρη Σάββα και Ταξχου Γασπαράκη Στυλιανού. Η ασχήμια δεν πέρασε απαρατήρητη και σχολιάσθηκε ποικιλοτρόπως από στελέχη ειδικών δυνάμεων και μη, εν ενεργεία και εν αποστρατεία. Οφείλω να ενημερώσω δε τα «2 Φ» των Ειδικών Δυνάμεων που είναι υπεύθυνα για την «βλάβη» ότι όλα στη ζωή κάνουν κύκλους και άλλους τους αγαπάνε, τους εκτιμούν και σέβονται διαχρονικά και σε άλλους πετάνε πλήθος σταγονιδιών και εξ αποστάσεως με ή χωρίς επιδημιολογικό φορτίο!!!

ΥΓ2. Ενημερώνω φίλους και γνωστούς ότι δυστυχώς εχθές στην αυλή μου κατά τη διάρκεια παιχνιδιού με τα 4 Βέλγικα λυκόσκυλά μου απεβίωσε αιφνιδίως η Ασπρούλα, το όμορφό μου κατάλευκο αρνάκι γάλακτος. Τελευταία επιθυμία της εκλιπούσας, όπως μου είχε εκμυστηρευθεί ήταν να μην ταφεί, αλλά να αποτεφρωθεί. Για τον λόγο αυτό την Κυριακή του Πάσχα θα αποτεφρωθεί με τον αρχαίο ελληνικό παραδοσιακό τρόπο στο κτήμα μου. Όσοι γνωστοί θέλουν να παραβρεθούν και να συμπαρασταθούν στον πόνο μας παρακαλούνται να προβούν στα παρακάτω:

α. Αποστολή SMS στο 13030 με αιτιολογία Β5 «Αποτέφρωση Ασπρούλας»

β. Να φέρουν υποχρεωτικά κατά την προσέλευση τους γυαλιά ηλίου και μάσκα τύπου Χardalia ή μάσκα υποβρ. ψαρέματος ή προσωπίδα οξυγονοκόλλησης.

γ. Οι γυναίκες καλό είναι να φέρουν μαύρο τσαντόρ ή πλερέζα ή πλεκτό μπαφ του σκι.

δ. Στην είσοδο θα προσφέρεται ρακί (με ή χωρίς γλυκάνισο) για απολύμανση λαιμού.

ε. Σε όλη τη διάρκεια της τελετής και στο τραπέζι μετά θα τηρούνται οι αποστάσεις των 2 μέτρων.

στ. Γάντια, πιάτα και ποτήρι λήψης απολυμαντικού υγρού θα είναι πλαστικά και μιας χρήσης μόνο. Μην φέρετε μεγάλα μακριά πιρούνια από τα σπίτια σας ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ στον έλεγχο κατά την είσοδο.

ζ. Όσοι δεν έχετε ατομικό απολυμαντικό επιτρέπεται να φέρετε μαζί σας τσίπουρο ή ρακί διπλής απόσταξης για απολυμαντική χρήση…. κυρίως!!!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top