0
Σε ανύποπτο χρόνο η Αστυνομία είχε αγοράζει ειδικά οχήματα για τη μεταφορά ανθρώπων που είναι φορείς επικίνδυνων ασθενειών.Πρόκειται για σύγχρονα οχήματα υψηλών προδιαγραφών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ασφαλή μεταφορά φορέων του Covid-19. Οπως εξηγεί ο πρόεδρος του Σωματείου Συνοριακών Φυλάκων Αττικής, Θωμάς Μπόζιαρης, η προμήθεια των εν λόγω οχημάτων έγινε με ευρωπαϊκά κονδύλια (ταμείο εσωτερικής ασφάλειας) και κατανεμήθηκαν στα ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ».


Πρόκειται για ένα μεταγωγικό Citroen Picaso (κατάλληλο με διαχωριστικό), ένα μεταγωγικό IVECO 9 θέσεων κατάλληλα διαμορφωμένο και ένα μεταγωγικό TEMSA λεωφορείο 28 θέσεων (τύπου κλούβα μεταγωγών με κλειστές ειδικές θέσεις).


Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής τα εν λόγω οχήματα κατανεμήθηκαν στα ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Ταύρου (250-300 θέσεων ) και Αμυγδαλέζας (800-1000 θέσεων) και εκτελούν σήμερα μεταγωγές. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να αποδειχτούν πολύτιμα για περιπτώσεις εκδήλωσης κρουσμάτων κορονοϊού σε δομές φιλοξενίας προσφύγων.


Η προμήθεια των εν λόγω οχημάτων έγινε με χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό ταμείο εσωτερικής ασφαλείας και για το λόγο αυτό δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από καμία άλλη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. (πλην των ΠΡΟ.ΚΕ.Α. και των υπηρεσιών της Δ/νσης Αλλοδαπών) για πέντε χρόνια.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top