0
Πλήρης κατάρρευση του μύθου ότι μια χειρουργική μάσκα μας προστατεύει από τον κοροωνοϊό!


Το αφήγημα αυτό αποδόμησε ο  καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος κατά των οποίο η χρήση υφασμάτινων μασκών, τις οποίες θα πλένουμε και θα ξαναφοράμε είναι ένας καλός μηχανισμός για να αποφύγουμε το πρόστιμο αλλά και για να κολλήσουμε οτιδήποτε!

Δηλαδή χίλια δυο άλλα πράγματα πέραν του κορωνοϊού!

«Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι μειώνει κάποια μόλυνση η υφασμάτινη μάσκα», τόνισε, «υπάρχει μόνο η κοινή λογική πως αν είναι στεγνή συγκρατεί κάποια σωματίδια».

«Είναι ένα παιχνίδι του μυαλού χωρίς καμία τεκμηρίωση, ότι αντί να η φορέσω τίποτα ας βάλω μια υφασμάτινη μάσκα, κάτι θα συγκρατήσει», συνέχισε.

«Θα πρέπει όλοι να εκπαιδευτούμε στη χρήση της μάσκας, τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν πως στην καλύτερη των περιπτώσεων, μια σωστή μάσκα, χειρουργική, μπορεί να μας προστατεύσει μόνο μερικώς» 

«Εφόσον πρόκειται για μάσκες μίας χρήσεως πρέπει κάθε φορά που θα μπαίνουμε σε χώρο συνωστισμού να φοράμε διαφορετική», πρόσθεσε.
Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι τις παρατηρήσεις του καθηγητής τις υιοθετούσε στις 9 Απρίλιου και η επιτροπή.

Συγκεκριμένα στις 9 Απριλίου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ερωτώμενος για το αν πρέπει να φοράμε μάσκες αφού είχε αναφερθεί στους κινδύνους λανθασμένης χρήσης της μάσκας είπε επί λέξει τα εξής: «Με δεδομένη την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας δεν συνιστάται αυτή τη στιγμή η χρήση μάσκας στο γενικό κοινό»​. 






ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top