0
Κεκλεισμένων των θυρών τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.
Στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Βαρνάβα και τους Εφημερίους του Ναού.


Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Μακαριώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, όπου αναφέρθηκε στο θέμα της Θείας Ευχαριστίας και στο κλείσιμο των εκκλησιών.

«Περίεργα τα συναισθήματα. Οι δρόμοι έρημοι και οι εκκλησιές κλειστές κι εμείς κλεισμένοι στα σπίτια μας. Κλεισμένοι στα σπίτια μας όχι γιατί φοβόμαστε αλλά γιατί αγαπάμε» - τόνισε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.

Στη συνέχεια ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στα σκληρά μέτρα που ελήφθησαν, στηρίζοντας παράλληλα τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του για τις αποφάσεις τους.

«Αν ρίξουμε μια ματιά γύρω μας κι εμείς πονάμε, αλλά και άλλοι πονάνε. Και όλοι αυτοί που όρισαν όλα αυτά τα μέτρα, τα σκληρά ίσως, δεν το κάνανε από χαρά, από τον Πρωθυπουργό της χώρας μας μέχρι τον τελευταίο συνεργάτη του, αλλά πρέπει για να μην έχουμε κάτι χειρότερο» - υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι «χρειάζεται να το καταλάβουμε ότι αυτό είναι πρόσκαιρο και χρειάζεται η οικονομία για να το ξεπεράσουμε».

Όσον αφορά το θέμα της Θείας Ευχαριστίας, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «στο θέμα της Θείας Ευχαριστίας για εμάς δεν χωράει έκπτωσις, δεν μπουρούμε να ψάξουμε να βρούμε άλλη λύση γιατί αυτό είναι η Εκκλησία, κι αν δεν έχουμε την Θεία Ευχαριστία δεν έχουμε και Εκκλησία. Η Εκκλησία είναι η Θεία Ευχαριστία.»

«Και είναι και η συνάθροιση για να ζήσουμε το γεγονός της Εκκλησίας. Το πρώτο είναι καθαρά έργο της Εκκλησίας, στο δεύτερο έχει λόγο και η Πολιτεία. Είναι υποχρεωμένη να λάβει τα μέτρα της γιατί έχει λάβει εντολή από τον λαό να τον προστατεύει» - πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στην οικονομία της Εκκλησίας, λέγοντας πως «η Εκκλησία έχει δύο τρόπους που πορεύεται στη ζωή Της, είναι η ακρίβεια και η οικονομία. Έτσι και αυτό που γίνεται σήμερα είναι μία οικονομία και μέσα στην οικονομία πρέπει να δούμε και τον εαυτό μας. Αυτό συμβαίνει και σήμερα, η οικονομία είναι εκείνη η οποία θα μας βοηθήσει για να βγούμε από τις δυσκολίες. Δεν είναι κάτι που το κάνουμε επίτηδες και κλείνουμε τις εκκλησιές μας».

Ακόμη ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, αναφέρθηκε στο ρόλο της Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας πως «η Εκκλησία ήτανε, είναι και θα είναι πάντοτε στο πλευρό αυτού του λαού».

Κλείνοντας ο Μακαριώτατος ζήτησε από τους πιστούς που βρίσκονται στα σπίτια τους, να σηκώθουν και να ψάλλουν όλοι μαζί τον Ακάθιστο Ύμνο, λέγοντας ότι «θα νικήσουμε γι΄ ακόμη μια φορά».

ΠΗΓΗ: Romfea.gr

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top