0
Ένα διαφορετικό καλοκαίρι από τα προηγούμενα θα είναι το φετινό καλοκαίρι- λόγω της πανδημίας του κορονοϊού- είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


"Το καλοκαίρι δεν θα εξαφανιστεί ο ιός με κάποιο μαγικό τρόπο. Θα είναι εκεί", τόνισε ο καθηγητής, εξηγώντας ότι πλέον όλοι, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με κανόνες.

"Δεν θα έχουμε λόγου χάρη οργανωμένες παραλίες που θα είναι χιλιάδες κόσμος μέσα, είπε χαρακτηριστικά. Θα κοιτάμε γύρω μας, θα κρατάμε τις αποστάσεις από τους γύρω μας", εξήγησε.

Ο κ. Σύψας κάλεσε τους πολίτες να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και να αποφεύγουν τον συνωστισμό, γιατί όπως είπε και το καλοκαίρι μπορούν να κολλήσουν.

Για τις γιορτές του Πάσχα, ο κ. Σύψας επανέλαβε την κρισιμότητα των επόμενων εβδομάδων, θυμίζοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες νέα κρούσματα κάθε μέρα αλλά και θάνατοι. Ενώ σημείωσε και τον κίνδυνο από τις εστίες υπερμετάδοσης όπως είναι οι καταυλισμοί των Ρομα, τα γηροκομεία, οι μετανάστες ή τα κρουαζιερόπλοια.

"Άρα δεν έχει λήξει αυτή η φάση της επιδημίας η οποία είναι και η πιο επικίνδυνη, με την έννοια ότι μπορεί αν εκτραπεί η κατάσταση το σύστημα υγείας να μην αντέξει", τόνισε.

"Είμαστε σαφώς στο δεύτερο ημίχρονο αλλά θα ήθελα όλοι να βοηθήσουμε να έχουμε μια ομαλή λήξη του παιχνιδιού έτσι μπούμε σιγά σιγά στην αποκλιμάκωση", τόνισε ο καθηγητής.

Η εκτίμηση του κ. Σύψα είναι ότι η εξέλιξη της πανδημίας εξελίσσεται ικανοποιητικά όσον αφορά τα κρουσματα και τους θανάτους στη χώρα μας, αλλά δεν έκρυψε τους φόβους του από τις εστίες υπερμετάδοσης. Γι αυτό και είπε ότι πρέπει να παραμείνουμε σε συναγερμό, να τηρήσουμε την απομόνωση και τα περιοριστικά μέτρα.

Ο καθηγητής είπε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα κριθεί από το πώς θα αντιδράσουν οι πολίτες στη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top