0
Ένα προφητικό βίντεο του μακαρίτη Τζίμη Πανούση καταδεικνύει πως οι άνθρωποι στο άμεσο παρόν, όχι μέλλον ζούμε σε έναν πλανήτη φυλακή.


Έχει σημασία να σημειώσουμε πως ο Τίζμης Πανούσης όταν τα είπε αυτά δεν υπήρχε καμία πανδημία και δεν είχαν πραγματοποιηθεί πράγματα για το οποία τότε «θα τρίβαμε τα μάτια μας» αλλά τώρα τα έχουμε δεχτεί «αμάσητα».

Ο Τζίμις Πανούσης επιχειρεί να παραγγείλει μια πίτσα με το ΑΜΚΑ του και αποδεικνύεται πολύ δύσκολο καθώς αποκαλύπτεται ότι μέσω του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης και της διασύνδεσης της αλυσίδας πώλησης πίτσας με τα κεντρικά του κράτους, η επιχείρηση γνώριζε ήδη χωρίς να αναφέρει κάτι ο πελάτης, την οικογενειακή κατάσταση του πελάτη, αν έχει χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του, αν είναι νόμιμα τα μετρητά με τα οποία θα αγοράσει την πίτσα και ποια πίτσα πρέπει να παραγγείλει με βάση το καθεστώς της προσωπικής του υγείας.

Συγκεκριμένα η πωλήτρια του λέει πως «επειδή έχετε υψηλά επίπεδα χοληστερίνης ΔΕΝ μπορείτε να αγοράσετε πίτσα με κρέας αλλά σας συστήνουμε την πίτσα με γιαούρτι σόγιας»!

Δηλαδή θα επιβαρύνει το δημόσιο σύστημα υγείας αν καταλήξει στο νοσοκομείο και συνεπώς ΔΕΝ θα πάρει την πίτσα της αρεσκείας του. Του λένε μάλιστα ότι η πίτσα που του πρότειναν θα του αρέσει!

Φυσικά εννοείται ότι το κράτος θα γνωρίζει κι άλλα πράγματα, όπως προτιμήσεις, τρόπο ζωής, ψυχολογικό προφίλ κ.λ.π και επί της ουσίας δεν θα υπάρχει καμία αίσθηση ιδιωτικής προσωπικής ζωής.

Όλα τα «βαλτά» ΜΜΕ θα ξεκινήσουν να παίζουν τα συνηθισμένα «σικέ» παραμύθια «άμα δεν έχετε τίποτα να κρύψετε μην φοβάστε» λες και οφείλετε να αποκαλύψετε τα εσώψυχα του εαυτού σας στον κάθε τυχάρπαστο κρατικό υπάλληλο για να αποδεικνύεται ότι είστε νόμιμος.

Όλα αυτά θα ήταν αστεία αν δεν ήταν τόσο τραγικά, διότι τραγικά είναι και μάλιστα πάρα πολύ.

Μας κατασκευάζουν μια ηλεκτρονική φυλακή από την οποία ουδείς θα μπορεί να ξεφύγει.


Η πανδημία του κορωνοϊού άσχετα με το που, επίτηδες επικεντρώνονται οι κυβερνώσες ελίτ, έχει πολλές αναγνώσεις. 

Η ιατρική οπτική γωνία είναι ένα επίπεδο. Η παραβίαση του πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για το «καλό μας» είναι άλλο πράγμα και θα το βρούμε μπροστά μας αμέσως μετά την λήξη της πανδημίας διότι όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι «ουδέν μονιμότερον εκ του προσωρινού» που σημαίνει πως όλα αυτά τα μέτρα ελέγχου που έχουν ενεργοποιηθεί για να μας εμποδίζουν να κάνουμε «ασυνείδητες βόλτες» θα παραμείνουν ενεργά στον αιώνα τον... άπαντα.

Ο Κόκκινος Ουρανός δημοσίευσε μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση καθώς ο αριθμός των περιπτώσεων του COVID-19 έφτασε το ένα εκατομμύριο παγκοσμίως την Πέμπτη, πάνω από 100 ομάδες "για τα ανθρώπινα δικαιώματα" εξέδωσαν κοινή δήλωση προειδοποιώντας ότι η απάντηση των κυβερνήσεων στην πανδημία του κοροναϊού "δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως κάλυψη για να ξεκινήσει μια νέα εποχή μεγάλης κλίμακας συστημάτων επεμβατικής ψηφιακής παρακολούθησης. "

"Η τεχνολογία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια προσπάθεια για την καταπολέμηση της πανδημίας του COVID-19, ωστόσο, αυτό δεν δίνουν στις κυβερνήσεις το πράσινο φως για να επεκτείνουν την ψηφιακή επιτήρηση".

"Η αύξηση των εξουσιών της κρατικής ψηφιακής επιτήρησης, όπως η απόκτηση πρόσβασης σε δεδομένα τοποθεσίας κινητών τηλεφώνων, απειλεί την προστασία της ιδιωτικής ζωής, την ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι, με τρόπους που θα μπορούσαν να παραβιάσουν τα δικαιώματα και να υποβαθμίσουν την εμπιστοσύνη στις δημόσιες αρχές- υπονομεύοντας την αποτελεσματικότητα οποιασδήποτε δημόσιας υγείας απάντηση", λέει η δήλωση. "Τέτοια μέτρα ενέχουν επίσης κίνδυνο μεταχείρισης διακρίσεων και ενδέχεται να βλάψουν δυσανάλογα τις ήδη περιθωριοποιημένες κοινότητες".

"Αυτές είναι εξαιρετικές στιγμές, αλλά η νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα εξακολουθεί να ισχύει", συνεχίζει η δήλωση. "Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι κυβερνήσεις πρέπει να διασφαλίσουν αυστηρά ότι οποιοιδήποτε περιορισμοί σε αυτά τα δικαιώματα συνάδουν με τις μακρόπνοες διασφαλίσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα".

Στα ομάδες που υπογράφουν την δήλωση περιλαμβάνεται η Διεθνή Αμνηστία, η Access Now, το Big Brother Watch, η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων, το Κέντρο Πληροφοριών για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (EPIC) Human Rights Watch, το Privacy International, το Public Citizen, το WITNESS και τον World Wide Web Foundation.

Ακόμη και πριν ξεκινήσει η επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα στα τέλη του περασμένου έτους, η χώρα είχε επικριθεί για τη μαζική επιτήρηση των πολιτών, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου. Τους τελευταίους μήνες, ο Guardian ανέφερε τον Μάρτιο ότι "οι Κινέζοι πολίτες χρειάστηκε να προσαρμοστούν σε ένα νέο επίπεδο κυβερνητικής εισβολής", η οποία πολλοί  ανησυχούν, ότι θα εξακολουθήσει να υφίσταται ακόμη και μετά τη λήξη της πανδημίας.

Με το μνα προβάλλονται τα εργαλεία επιτήρησης ως λύσεις δημόσιας υγείας, οι αρχές και οι εταιρείες είναι πολύ πρόθυμες να ξαναγράψουν τους κανόνες του ψηφιακού οικοσυστήματος με «χρώμα κορώνας» -που φοβόμαστε ότι θα είναι μόνιμο", λέει ο Peter Micek, του Access Now.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top