0
Όλο και πιο έντονη γίνεται η κουβέντα για την σταδιακή άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί από τις 23 Μαρτίου. 


Όπως τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας οι ειδικοί θα δώσουν την κατεύθυνση σχετικά με την σταδιακή άρση των μέτρων.

Σε κάθε περίπτωση η επιστροφή στην όποια κανονικότητα θα είναι μία αργή διαδικασία και δε θα γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη. Όπως έχει γίνει γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους πολίτες της χώρας κατά πάσα πιθανότητα τη Δεύτερα και θα περιγράψει τους άξονες αλλά και το χρονοδιάγραμμα του κυβερνητικού σχεδίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας η ημερομηνία – σταθμός είναι η 4η Μαΐου. Τότε θα ανοίξουν τα μικρά εμπορικά καταστήματα αλλά και τα κομμωτήρια προκειμένου να γίνει μία επανεκκίνηση της οικονομίας.

Σε δεύτερη φάση θα ανοίξουν τα σχολεία. Ο τρόπος που θα γίνει αυτό παραμένει μυστήριο αφού όπως φάνηκε και από την τοποθέτηση του Σωτήρη Τσιόδρα την Τρίτη υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το αν θα πρέπει να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες. Το μόνο σίγουρο ότι είναι οι μαθητές της τρίτης Λυκείου θα επιστρέψουν στα θρανία με στόχο την καλύτερη προετοιμασία τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις που το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Σε αυτό το στάδιο θα ανοίξουν και οι χώροι εστίασης που μπορούν να έχουν τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικό χώρο.

Στην τρίτη φάση η οποία τοποθετείται χρονικά τον Ιούνιο θα ανοίξουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα πολυκαταστήματα, οι πολιτιστικοί χώροι, τα μουσεία αλλά και τα τουριστικά καταλύματα.

Κάπου εδώ έρχονται και οι αλλαγές στο 13033. Δύο είναι τα σενάρια με τη λειτουργία του. Είτε θα γίνουν προσθαφαιρέσεις κωδικών είτε θα καταργηθεί μετά τα μέσα Μαΐου. Πρέπει να τονιστεί βέβαια ότι όλες οι αλλαγές και η όποια επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει με πλήρη εναρμόνιση με τους κανόνες υγιεινής αλλά και συνωστισμού.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top