0
Η υποχρεωτική και «κακοπληρωμένη» αναγκαστική «ξεκούραση» των πολιτών φτάνει στο τέλος της καθώς τα λεφτά έχουν τελειώσει και από αρχές Μαΐου ξεκινάει ένας «γολγοθάς» για όλους καθώς κόβονται τα επιδόματα σε επιχειρήσεις, εργαζόμενους και μακροχρόνια άνεργους (μιλάμε για τα οκτακόσια και τα τετρακόσια ευρώ).


Με το που ανοίγουν οι επιχειρήσεις με την άρση των απαγορεύσεων το βάρος περνάει αποκλειστικά σε αυτές και έτσι από τον Ιούνιο οι όποιες φορολογικές διευκολύνσεις είχαν δοθεί σε φυσικά και νομικά πρόσωπα σταματούν και ξεκινάνε κανονικά οι πληρωμές με μόνη ελάφρυνση τα μπόνους εκπτώσεων σε όσους πληρώνουν τις οφειλές τους εφάπαξ και με δόσεις στους υπόλοιπους που δεν έχουν την πολυτέλεια αυτή.
Έχουμε την αίσθηση ότι οι περισσότεροι θα ακολουθήσουν την οδό των δόσεων καθώς τα μετρητά έχουν καταναλωθεί κατά την διάρκεια του εγκλεισμού των Ελλήνων στα σπίτια τους όπου εξαναγκάστηκαν σε αναγκαστικές «διακοπές».

Μέχρι την ημέρα άρσης των μέτρων απαγόρευσης (φερειπείν από την 1η μέχρι τις 10 Μαΐου) θα υπάρξει και αντίστοιχη καταβολή των επιδομάτων (σε αναλογία δηλαδή ημερών/συνολικού επιδόματος).

Τα δημόσια οικονομικά δεν είναι σε καλή κατάσταση καθώς τα ταμεία του κράτους στερεύουν και στο τέλος του Μαΐου δεν θα μπορούν να δώσουν άλλα επιδόματα.

Ήδη έχει μπει «χέρι» στο περιβόητο «μαξιλάρι» και στην κυβέρνηση δεν θέλουν να το τελειώσουν καθώς έχουν πάρει περίπου 5 δισ. ευρώ ενώ έχουν μείνει άλλα 16 δισ. ευρώ


Και αν δεν συμφωνήσουν σε πακέτο βοήθειας στην ΕΕ ένας Θεός ξέρει τι θα γίνει, γιατί η αγορά και οι επιχειρήσεις χρειάζονται μετρητά.


ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top