0
Μια τουλάχιστον επικίνδυνη κατάσταση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός το πρωί της Τρίτης έξω από υποκατάστημα τράπεζας στον Πειραιά.


Όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί δεκάδες ηλικιωμένοι περίμεναν έξω από το υποκατάστημα χωρίς να τηρούν καμία απόσταση ασφαλείας, όπως τονίζουν οι ειδικοί.


Οι περισσότεροι είπαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι στήθηκαν στην ουρά για να εισπράξουν την σύνταξή τους από το ταμείο της τράπεζας.

Δεν έλειψαν, μάλιστα, και περιπτώσεις όπου ορισμένοι από όσους βρίσκονταν στην ουρά μπήκαν ανά δύο στο κουβούκλιο εισόδου στην τράπεζα.

Περίπου 20 λεπτά μετά τις πρώτες εικόνες από την επικίνδυνη ουρά έκανε την εμφάνισή του ένα περιπολικό και δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι έκαναν αυστηρές συστάσεις στους παρόντες ενώ παράλληλα έκαναν έλεγχο και στο αν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να βρίσκονται έξω από την τράπεζα.

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω τράπεζα λειτουργούν δύο ταμεία για λόγους ασφαλείας με τους υπαλλήλους να προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες στην ουρά να τηρήσουν τους κανόνες ασφαλείας.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για αυστηροποίηση του πλαισίου των μετακινήσεων μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Το έντυπο μετακίνησης δεν είναι για να το χρησιμοποιούμε έξι φορές την ημέρα», είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε και τις σκέψεις να τεθεί χρονικό όριο στις εξόδους.

Σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρει ότι η κυβέρνηση εξετάζει να υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό όριο από την ώρα της αποστολής του μηνύματος για την επιστροφή του πολίτη.

Το σχέδιο της κυβέρνησης σύμφωνα με την εφημερίδα περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033. Το συγκεκριμένο μέτρο θεωρείται πως θα περιορίσει και τις άσκοπες μετακινήσεις των μεγαλύτερων σε ηλικία, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδας, καθώς η εφαρμογή του θα καταργήσει τη γραπτή βεβαίωση για έξοδο από το σπίτι στην οποία δεν μπορεί να φαίνεται ο χρόνος που συντάχθηκε, όπως στο sms.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top