0
Η διαχείριση του κορονοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ακόμη πιο δύσκολη απ΄ ότι στην υπόλοιπη κοινωνία. 


Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να “κλείσουν”. Πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν σε εξαιρετικά υψηλούς επιχειρησιακούς ρυθμούς.

Από την άλλη η συγκέντρωση κόσμου σ΄ ένα χώρο είναι “σύμμαχος” του Covid-19.

Δύσκολες οι αποφάσεις για την στρατιωτική ηγεσία που δεν θέλει ασφαλώς εξάπλωση του ιού στις ΕΔ.

Ίσως θα πρέπει να επανεξεταστούν ορισμένα θέματα. Ένα απ΄ αυτά είναι η παραμονή των σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές. Έχουν ήδη συμπληρώσει τρεις εβδομάδες εντός. Το πρόβλημα είναι ότι το προσωπικό αυτών των σχολών ενδέχεται να μεταφέρει τον ιό εντός κάποιας σχολής.

Αν υπήρχε κάποιο σαφές χρονικό όριο για τη λήξη της κρίσης πιθανόνατα να μην χρειαζόταν να γίνει αυτή η συζήτηση. Αλλά μη έχοντας αυτό το στοιχείο, για πόσο μπορεί να παραταθεί η παραμονή των σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές;

Ένα ακόμη θέμα είναι αν υπάρχει η δυνατότητα να πάνε πίσω οι κατατάξεις. Ακόμη και η αργοπορημένη στη λήψη μέτρων Τουρκία, αποφάσισε να “παγώσει” τις κατατάξεις.

Σε πολλές περιπτώσεις έχουν υπάρξει παράπονα ότι δεν τηρήθηκαν κάποια στοιχειώδη μέτρα, όπου αυτά ήταν δυνατό να εφαρμοστούν. Το 50-50 της παρουσίας του προσωπικού για παράδειγμα σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρήθηκε και δεν αναφερόμαστε σε περιπτώσεις που δεν μπορούσε να γίνει.

Και βέβαια υπάρχει και το θέμα του κατάλληλου εξοπλισμού , ειδικά για το προσωπικό των ΕΔ, που εμπλέκεται με περιστατικά κορονοϊού.

Δύσκολη η εξίσωση, δύσκολη η λύση , αλλά πρέπει να βρεθεί γρήγορα για να μην υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top