0
Με την πανδημία του κορονοϊού να μονοπωλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον, ειδικά από την στιγμή που ακόμη συλλέγουμε πληροφορίες για την δράση του στον ανθρώπινο οργανισμό και την κλιμάκωση του στην διασπορά, τόσο αυξάνονται και τα σενάρια για γύρω από τον COVID-19. 


Όσο τα πώς και τα γιατί παραμένουν αδιευκρίνιστα, μοιάζει λογικό να αναπτύσσονται διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Παράλογες, λογικές, αστείες, ενδιαφέρουσες, τραβηγμένες ή ρεαλιστικές, αυτό υπόκειται στην κρίση του καθενός.

Μια από αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας αφορά το παγκόσμιο forum του Μπιλ Γκέιτς τον Οκτώβρη του 2019 και το πείραμα σε συνεργασία με το ίδρυμα Τζον Χόπκινς. Πηγαίνουν σε μια προσομοίωση (case study) με την υποτιθέμενη κατασκευή ενός ιού που θα προκαλούσε πανδημία και το αποτέλεσμα θα ήταν κάποια εκατομμύρια νεκροί παγκοσμίως σε διάστημα 6 μηνών. Πώς συνδέεται αυτό το γεγονός με τον αριθμό 33, την τεχνολογία 5G και το σήμα της που μοιάζει με τον κορονοϊό, ένα βιβλίο που γράφτηκε πριν 40 χρόνια, ένα πρόσφατο βιβλίο του Dan Brown αλλά και τον θάνατο του Κόμπε Μπράιαντ;

Αυτή η εκδοχή αλυσίδας των εξελίξεων που περιλαμβάνει τον αδικοχαμένο Αμερικανό σταρ, συνδέει τον πρώτο αριθμό της φανέλας του, την πρόβλεψη της πτώσης του ελικοπτέρου του από ένα καρτούν το 2016 και τον τόπο ταφής του (3500 Pacific View Dr, Corona Del Mar, CA 92625 στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ).


Θυμίζουμε, πρόκειται για μια θεωρία συνωμοσίας. Που εντοπίζει ή δημιουργεί συσχετισμούς γεγονότων, καταλήγοντας συμπερασματικά σε μια θεωρία πηγής των εξελίξεων. Κάπου εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, ο ιός δεν αποτελεί προϊόν κατασκευής σε εργαστήριο αλλά δημιουργήθηκε μέσω φυσικής επιλογής (τυχαίων μεταλλάξεων) από έναν προϋπάρχοντα ιό (η ανάλυση δείχνει έναν στις νυχτερίδες) που μεταπήδησε στον άνθρωπο μέσω κάποιου άλλου ζώου (πιο πιθανό σενάριο ο παγκολίνος). Σενάριο που προϋποθέτει την ύπαρξη συγκεκριμένων συνθηκών, οι οποίες υπήρχαν στο συγκεκριμένο wet market στην πόλη Wuhan, όπου σημειώθηκαν τα πρώτα κρούσματα του COVID-19. Άλλοι πάλι μπορεί να σκεφτούν πώς ακόμη και αυτή η εξήγηση θα μπορούσε να καλύπτει κάποιο σχέδιο.

Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι πως #μένουμε_σπίτι, τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και ακολουθούμε τις συμβουλές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Για ό,τι κι αν πρόκειται οφείλουμε με υπευθυνότητα να συμβάλουμε στην πρόληψη εξάπλωσης του. Οι θεωρίες συνωμοσίας και ο βαθμός ρεαλισμού τους είναι ένα κρατούμενο και η πραγματικότητα ένα άλλο. Για να μάθουμε κάποτε τι ισχύει και τι όχι, οφείλουμε να προστατέψουμε εαυτούς και τους συνανθρώπους μας. Με ψυχραιμία και υπομονή βάζουμε πλάτη στους γιατρούς και την επιστημονική κοινότητα που δίνουν την καθημερινή μάχη. Μέχρι την επόμενη.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top