0
Ηκυβέρνηση ανακοίνωσε προς τα πρωτόκολλα περιορισμού της κυκλοφορίας είναι έτοιμα και απομένει μόνο η υπογραφή τους,τη στιγμή που εικόνες σοκ από το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έρχονται στο φως της δημοσιότητας.


«Τα πρωτόκολλα υπάρχουν και απομένει η υπογραφή, για περιορισμό κίνησης και κυκλοφορίας, εάν παρατηρηθούν φαινόμενα συμπεριφοράς που δεν αρμόζουν στον γενικότερο σχεδιασμό για τη μη διάδοση του κορωνοϊού», τόνισε στον Max fm 93,4 και στην εκπομπή του Αλέξανδρου Κογκόλη, ο Υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, στέλνοντας σαφές μήνυμα σε όλους τους πολίτες.

«Το σχέδιο ήταν σταδιακό, προοπτικό και έγκαιρο. Είμαστε πριν από το τελευταίο στάδιο με τον περιορισμό της κυκλοφορίας εντός πόλεων, εντός της χώρας, από και προς το εξωτερικό. Το ότι υπάρχουν σχετικώς ικανοποιητικά στοιχεία σε σύγκριση και με άλλες χώρες δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εφησυχάσουμε. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι διαχειρίσιμη, όμως ότι χτίσαμε μπορεί να χαθεί αμέσως. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από όλους, ευθύνη και όχι συγχρωτισμός. Η κυβέρνηση είναι σε επαγρύπνηση», προσέθεσε ο Υπουργός.

Στρατιωτικές σκηνές στήθηκαν στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου σε αυτές να αναμένουν ασθενείς με συμπτώματα.

Πρόκειται για μέτρο που ελήφθη στο πλαίσιο διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Έτσι, η διαλογή όσων φέρουν ελαφρά συμπτώματα, θα γίνεται σε αυτές τις δύο σκηνές, στον εξωτερικό χώρο του νοσκομείου, και στη συνέχεια θα κατευθύνονται αναλόγως. 

Δείτε τις φωτογραφίες του Thestival.gr:



Σε διαμόρφωση εξωτερικού χώρου, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Ναυπλίου προχώρησε ο Διοικητής της Νοσηλευτικής μονάδας Θοδωρής Βασιλόπουλος σε συνεργασία με το Παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού Ναυπλίου για την διαλογή ενδεχόμενων κρουσμάτων ασθενών με κορωνοϊό. 

Στον χώρο που έχει διαμορφωθεί στην είσοδο του νοσοκομείου θα γίνεται από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και γιατρό η διαλογή όσων ασθενών προσφεύγουν στο νοσοκομείο με συμπτώματα, θα διαπιστώνεται η πιθανή προσβολή τους από τον κορωνοϊό και ύστερα θα γινεται η προώθηση του ασθενούς στο νοσοκομείο ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας αλλά και για την αποφυγή της διασποράς του ιού στο νοσηλευτικό, ιατρικό προσωπικό και τους υπόλοιπους ασθενείς.

Στην κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων μίλησε  η Αναστασία Γκολέμη αντιπρόεδρος του Παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού Ναυπλίου στο βίντεο παρακάτω…


Χαρδαλιάς: Έρχεται lockdown

Ακόμη και το γενικό lockdown είναι στο τραπέζι των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αναφέρει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι ήδη στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετέχουν σε συσκέψεις προετοιμασίας σχεδίων που εμπλέκουν επικουρικά τον στρατό.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδα, η ΕΛ.ΑΣ. ενεργοποιεί σχέδιο έκτακτης επιχειρησιακής δράσης για την εποπτεία της καραντίνας και την αντιμετώπιση ενδεχόμενης έξαρσης εγκληματικότητας σε «στόχους» κακοποιών που παραμένουν ανοιχτοί, όπως σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, πρατήρια καυσίμων.

Στο όλο πλαίσιο εντάσσονται η ενίσχυση των περιπολιών στις γειτονιές και οι έλεγχοι υπαίθρων, υπεράριθμων συναθροίσεων, ενώ υιοθετείται η ενεργοποίηση drones για την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων σε δημόσιο χώρο.

Ο κ. Χαρδαλιάς στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ζητεί από τους πολίτες να εφαρμόσουν πιστά τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση , το αποτέλεσμα των οποίων ακόμα δεν ξέρουμε καθώς θα φανεί τις επόμενες δυο εβδομάδες, ενώ σημειώνει πως περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων.

Υπογραμμίζει ότι «η ελληνική κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η κρίση, έλαβε όλα τα μέτρα που χρειάζονταν τη δεδομένη χρονική στιγμή για την αντιμετώπισή της.

Αντιληφθήκαμε εγκαίρως τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού και κινηθήκαμε πολύ πιο γρήγορα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες», συμπληρώνοντας ότι «κυρίως κινηθήκαμε προληπτικά» και πως «τα μέτρα που έχουμε πάρει δεν έχουν φανεί ακόμα, καθώς θα πρέπει να περάσουν περίπου δυο εβδομάδες για να φανεί η αποτελεσματικότητά τους».

Σημειώνει δε, πως «η λογική μας είναι καθημερινή αναπροσαρμογή των μέτρων ανάλογα με το πως εξελίσσεται η κατάσταση».

Κληθείς να απαντήσει εάν υπάρχει περίπτωση για γενικό lockdown, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρει πως δεν μπορεί να απαντήσει προκαταβολικά, «παρά μόνο με τη φράση που έχει πει ο πρωθυπουργός: θα πάρουμε όσα μέτρα χρειαστεί, όσο σκληρά και αν είναι, για να αντιμετωπίσουμε τον ιό».

Υπενθυμίζει ότι έχουν πει πως οι πολίτες πρέπει να κυκλοφορούν έξω μόνο για τις βασικές ανάγκες και συμπληρώνει πως «εξαρτάται από την τήρηση του μέτρου και τον βαθμό που αντιλαμβάνονται οι συμπολίτες μας την αναγκαιότητα εφαρμογής του, για το αν και ποια επιπρόσθετα μέτρα θα ληφθούν».

«Εικόνες με γεμάτα πάρκα και παραλίες, εθνικές οδούς γεμάτες με κατεύθυνση τις εξοχικές κατοικίες είναι δεδομένο πως δεν θα επιτρέψουμε», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς μεταξύ άλλων αναφέρει πως «αυτό που επιδιώκουμε είναι η επιδημία να εξελιχθεί ομαλά, χωρίς να κάνει κάποια τεράστια κορύφωση που δεν θα είναι διαχειρίσιμη από τον κρατικό μηχανισμό» και προσθέτει ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας και είναι βέβαιο πως οι επόμενες δυο εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ζητά περιορισμό της κυκλοφορίας
Τον περιορισμό κυκλοφορίας και μετακινήσεων του γενικού πληθυσμού στα νησιά λόγω του κορωνοϊού ζητούν συντονισμένα από την κυβέρνηση περιφερειάρχης, δήμαρχος Ρόδου και φορείς που κατέθεσαν σήμερα σχετικό αίτημα.

Συγκεκριμένα με το μήνυμα «σπάζοντας την αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού, κερδίζουμε τη μάχη για την ανθρώπινη ζωή», ζητούν περιορισμό της κυκλοφορίας και των μετακινήσεων του γενικού πληθυσμού στα νησιά, από κοινού και επισήμως από την κυβέρνηση, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου, Αντώνης Καμπουράκης και οι εκπρόσωποι των συλλογικών, παραγωγικών φορέων του τόπου.

Το αίτημα υπαγορεύτηκε από την ανάγκη εντατικοποίησης των μέτρων προστασίας από την μετάδοση του κορωνοϊού στις ευαίσθητες, κλειστές κοινωνίες των νησιών, μετά και την διαπίστωση ότι τα μέχρι σήμερα μέτρα και η προτροπή για παραμονή στο σπίτι και αποφυγή των κοινωνικών επαφών, δεν έχουν αποδώσει στο βαθμό που απαιτεί η σοβαρότητα της κατάστασης. Επιπλέον, οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι δύο επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες στην μάχη κατά του κορωνοϊού, γεγονός που επιτάσσει την ακόμη μεγαλύτερη εντατικοποίηση των μέτρων.

Το αίτημα προς την κυβέρνηση συνυπογράφουν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννης Πάππου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, Νίκος Μπόνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Μανώλης Μαρκόπουλος και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Κωστής Ζωγραφίδης.

Στο μήνυμά του ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, αναφέρει:

«Σπάζοντας την αλυσίδα μετάδοσης του κορονοϊού, κερδίζουμε την μάχη για την ανθρώπινη ζωή. Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο στη μάχη που δίνουμε για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι επιστήμονες μας επισημαίνουν ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι και οι πιο κρίσιμες στη μάχη κατά του κορονοϊού και ο αγώνας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής δεν έχει υπερβολή. Η εικόνα που παρουσιάζουν τα νησιά μας σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μέτρων για παραμονή στο σπίτι , δεν είναι ικανοποιητική. Γι αυτόν τον λόγο, σήμερα αποφασίσαμε από κοινού να ζητήσουμε επίσημα από την κυβέρνηση την λήψη και εφαρμογή αυστηρών μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων και της κυκλοφορίας του γενικού πληθυσμού.

Στον αγώνα αυτό, κανένα μέτρο δεν είναι υπερβολή, η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι ένας ιερός στόχος και σκοπός. Και αυτό το οφείλουμε σε μας τους ίδιους, στα παιδιά μας , στους γονείς μας, στην οικογένειά μας, στον τόπο μας και στο έθνος. Μένουμε μακριά ο ένας από τον άλλο, για να παραμείνουμε κοντά ως άνθρωποι και ως έθνος».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top