0
Η Lady Gaga έκανε την πιο φουτουριστική φωτογράφιση της καριέρας της και άφησε όλο τον καλλιτεχνικό (και όχι μόνο) κόσμο με το στόμα ανοιχτό.


Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στο πρώτο τρίμηνο του 2020, αλλά ίσως δεν είναι υπερβολή να πούμε πως βρήκαμε ήδη το εξώφυλλο της χρονιάς. Ίσως και της δεκαετίας. Ίσως και κάτι πολύ περισσότερο. Δεν ξέρω.

Η Lady Gaga με αφορμή και την κυκλοφορία του έκτου προσωπικού της album, το οποίο έχει τίτλο ‘Chromatica’, μεταμορφώθηκε σε κάτι σαν σέξι ανδροειδές ρομπότ για χάρη του περιοδικού ‘Paper‘, σε μια φωτογράφιση που ήδη έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου. Και δικαίως.


Άλλωστε, αν μας έμαθε κάτι η Stefani Joanne Angelina Germanotta, όπως είναι το πλήρες της όνομα, όλα αυτά τα χρόνια είναι πως δεν της αρέσει να ακολουθεί την πεπατημένη. Θέλει να κάνει πράγματα που δεν τολμούν ή δεν σκέφτονται καν άλλοι καλλιτέχνες να κάνουν στην καριέρα τους.

Ο τίτλος του τεύχους του ‘Paper’ με τη Lady Gaga που κυκλοφορεί στις 10 Απριλίου είναι ‘Transformation’ (Μεταμόρφωση) και η διάσημη τραγουδίστρια και ηθοποιός είναι δίχως αμφιβολία ο ορισμός αυτής της έννοιας. “Μου αρέσει οτιδήποτε έχει σχέση με το μέλλον. Είμαι εμμονική με αυτό. Τι θα γίνει μετά; Τι θα ακολουθήσει;”, αναφέρει στη συνέντευξή της στο ‘Paper’.




Το εξωπραγματικό αυτό concept, καθώς και την εικαστική μεταμόρφωση της Gaga, την ανέλαβε ο Βέλγος καλλιτέχνης, Frederik Heyman, o οποίος στα φουτουριστικά έργα του θέλει να συνδέει την τεχνολογία με τον άνθρωπο. Κάτι τέτοιο έκανε και για χάρη του περιοδικού, αναλαμβάνοντας να μεταμορφώσει τη Lady Gaga σε κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί μέχρι σήμερα.





A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on


Εκτός από την εντυπωσιακή φωτογράφισή της, ωστόσο, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό η Lady Gaga. “Δέχομαι να είμαι γυμνή μπροστά σε όσους βρίσκονται σε αυτό το δωμάτιο”, ήταν η πρώτη της ατάκα, λίγο πριν την φωτογράφιση, ενώ όπως μας περιγράφει στο κείμενό του ο δημοσιογράφος Justin Moran, στη συνέχεια η Gaga άφησε στο πάτωμα την Versace ρόμπα που φορούσε, μένοντας απολύτως γυμνή.





A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on


“Πιστεύω ότι κάνουμε τέχνη, δεν είναι πορνό”, συνέχισε η ίδια. Και έχει απόλυτο δίκιο. Το ότι η Gaga μπορεί να ποζάρει γυμνή για χάρη του περιοδικού δεν το κάνει σε καμία περίπτωση φθηνό. Το ακριβώς αντίθετο. Φωτογράφος και καλλιτέχνιδα έχουν πετύχει το απόγειο της τέχνης τους με τις συγκεκριμένες λήψεις.

Παράλληλα, η Gaga μίλησε για τον βιασμό που βίωσε στα 19 της χρόνια, κάτι που την άλλαξε εντελώς σαν άνθρωπο, αλλά της άφησε και ένα χρόνιο πρόβλημα με πόνους σε όλο της το σώμα. Όπως είπε πάσχει από ινομυαλγίαμα και “το μυαλό μου στρεσάρεται, το σώμα μου πονάει. Θυμώνω πολύ με αυτή την κατάσταση. Θυμώνω που πονάω, ωστόσο έχω μάθει να ζω πλέον με αυτό”, συμπλήρωσε.

Ο τίτλος του έκτου προσωπικού της album είναι ‘Chromatica’. Μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο σαν όνομα, ναι, αλλά υπάρχει εξήγηση. Και την έδωσε η Gaga. “Θα έλεγα πως είναι μια προοπτική. Υπάρχει στην πραγματικότητα. Μπορεί να ακουστώ χαζή, αλλά εγώ βρίσκομαι εκεί ήδη. Δεν είναι άλλος πλανήτης. Αν δεις και ακούσεις το Chromatica, θα θες κι εσύ να ζήσεις εκεί. Είσαι καλεσμένος. Αλλά θέλω να είμαι σαφής, δεν είναι κάτι φανταστικό, αλλά αληθινό”, αποκάλυψε στη συνέντευξή της.




A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on

Όσον αφορά τα κομμάτια στο album της, τα περισσότερα είναι ανεβαστικά, με γρήγορο ρυθμό, ωστόσο οι στίχοι τους μιλούν για το πώς μπορείς να ζεις με τον πόνο, αλλά και τις παγίδες που κρύβονται δίπλα σου όταν γίνεσαι διάσημος. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται και για μια προσωπική εξομολόγηση της Gaga, μια λύτρωση. Σίγουρα θα μπορούσε.

Πάντως όπως καταλήγει η τραγουδίστρια, “η Chromatica δεν είναι παραμυθένιος τόπος, όπου όλοι είναι χαρούμενοι. Πρέπει να υπάρχει σκοτάδι για να εκτιμήσεις το φως, όπως επίσης πρέπει να υπάρχει και κακό, για να μπορέσεις να προστατέψεις το καλό”.

Τι άλλο να πούμε; Η Lady Gaga είναι από άλλη πλανήτη (κυριολεκτικά).


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top