0
Ο έλεγχος που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις στους πολίτες λόγω κορωνοϊού είναι πρωτοφανής, κάτι που σχολιάζει και ο economist στο νέο του εξώφυλλο.


Μάλιστα ο Έντουαρντ Σνόουντεν έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου πως ενδεχομένως τα μέτρα αυτά δεν θα είναι προσωρινά.

Σε Γερμανία, και Ταϊβάν παρακολουθούν τους πολίτες μέσω γεωεντοπισμού, στην Κύπρο τους βάζουν ειδικά βραχιολάκια και σε πολλές χώρες του κόσμου τους κρατούν υποχρεωτικά κλεισμένους στα σπίτια τους.

Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα όπου όλη η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Η κυβέρνηση με τα συνεχή «μαλώματα» στους πολίτες, ότι δήθεν παρακούν τα μέτρα, κάτι που διαψεύδει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ.Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ετοιμάζει νέους περιορισμούς των πολιτών. 

Σήμερα οι νέοι περιορισμοί σε 5 δήμους έδειξαν «τί έρχεται»

Καθημερινά στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τους στενούς του συνεργάτες επεξεργάζονται μία σειρά μέτρων, προκειμένου να περιοριστεί κι άλλο η κυκλοφορία των πολιτών. Πάντως, αυτό που διατείνονται τα κυβερνητικά στελέχη είναι ότι όλα θα κριθούν το Πάσχα και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, ότι αυτός είναι ο λόγος που από την περασμένη Κυριακή έχει ξεκαθαριστεί ότι το φετινό Πάσχα δεν θα μας βρει στα χωριά και θα είναι τελείως διαφορετικό... 

Ποια είναι τα επόμενα μέτρα 

Στο κυβερνητικό επιτελείο τις επόμενες ημέρες είναι έτοιμοι να λάβουν μία σειρά ακόμη πιο περιοριστικών μέτρων. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αυτά είναι τα εξής: 

  • Πλαφόν στις μετακινήσεις για τα σούπερ μάρκετ ή τα άλλα ανοικτά καταστήματα και τις τράπεζες αλλά και χρονικός περιορισμός στις εξόδους για σωματική άσκηση. Αντί για ψώνια κάθε μέρα να επιτρέπεται η έξοδο για 3 με 4 φορές την εβδομάδα
  • Περισσότερα SMS στο 13033 από αυτά που θα ορίζονται με τις νέες αποφάσεις (3ή 4 την εβδομάδα για ψώνια) δεν θα γίνονται αποδεκτά και οι παραβάτες θα πληρώνουν το προβλεπόμενο πρόστιμο
  • Το ενδεχόμενο πλήρους απαγόρευσης κατά τις βραδινές ώρες είναι κάτι που επεξεργάζονται στο κυβερνητικό στρατόπεδο. 
  • Η παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και μετά το Πάσχα θεωρείται δεδομένη και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top