0
Ερευνητές στην Αυστραλία κατέγραψαν την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπινου σώματος κατά τη μάχη με τον κορωνοϊό, όπως αυτός αναπτύσσεται αφού μολύνει τον ανθρώπινο οργανισμό.


Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ανέλυσαν δείγμα αίματος και την εξέλιξη μιας 47χρονης ασθενούς με κορωνοϊό από τη Γουχάν της Κίνας, που νοσηλεύτηκε ενώ παρουσίαζε ήπια συμπτώματα της ασθένειας.

Το ανοσοποιητικό σύστημα της ασθενούς δημιούργησε 4 πληθυσμούς ανοσοποιητικών κυττάρων, παρόμοιων με αυτά που βρέθηκαν στους ασθενείς με γρίπη.

Τα  συγκεκριμένα αντισώματα εντοπίστηκαν στο αίμα της προτού παρατηρηθεί βελτίωση των συμπτωμάτων της ασθενούς, επιτρέποντας στην βελτίωση της κλινικής εικόνας της.

Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature, οι ανοσολογικές αλλαγές επέμειναν για 7 ημέρες μετά την πλήρη εξάλειψη των συμπτωμάτων της ασθένειας του κορωνοϊού COVID-19, στην 47χρονη γυναίκα από την Κίνα.

«Τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν πλήρως την 13η ημέρα και η ασθενής παρέμεινε σταθερή την 20 ημέρα», αναφέρει η σχετική έρευνα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως, αρχικά, οι ασθενείς παρουσιάζουν μια ασυμπτωματική εικόνα, είναι τότε που το ανοσοποιητικό σύστημά τους δρα πιο ενεργά και παράγει αντισώματα για να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό COVID-19.

Μετά τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, οι επιστήμονες συμπέραναν ότι αυτά τα ευρήματα θα βοηθήσουν στην κατανόηση του λόγου για τον οποίο οι ασθενείς προχωρημένης ηλικίας υποφέρουν από επιπλοκές, -όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους με διαβήτη ή καρδιοπάθειες-, ενώ τα παιδιά σχεδόν δεν έχουν καθόλου συμπτώματα ή απλά δεν κολλούν τον κορωνοϊό.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top