0
Ευθύνες στα ΜΜΕ που αναμετέδωσαν την είδηση που μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ, το ΑΠΕ και η ΕΡΤ για την πτήση τουρκικού F-16 στην Καβάλα, ρίχνει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και το κάνει εν γνώση του γεγονότος ότι όλα ξεκίνησαν από το τηλεγράφημα του ΑΠΕ.


Και παραβλέποντας ότι όλη η διοικητική αλυσίδα, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας καθυστέρησε 24 ώρες να διαψεύσει την ανταπόκριση του ΑΠΕ μιλά για «υπονομευτές των εθνικών συμφερόντων». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διευκρινίζεται κατηγορηματικά ότι χθεσινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε υπερπτήσεις εντός Εθνικού Εναερίου Χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία υποτίθεται πως πέταξαν πάνω από Αλεξανδρούπολη μέχρι και Καβάλα -και δυστυχώς αναπαράγονται και σήμερα- είναι παντελώς ψευδή, αν όχι ευθέως υπονομευτικά για τα εθνικά συμφέροντα σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη συγκυρία.

Είναι εξωφρενικό ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης να διακινούν σενάρια εισόδου τουρκικών μαχητικών σε βάθος σχεδόν 100 ναυτικών μιλίων εντός του Εθνικού Εναερίου Χώρου και μάλιστα πάνω από χερσαίο έδαφος.

Οι πάσης φύσεως παραβάσεις, παραβιάσεις και υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών καταγράφονται και ανακοινώνονται καθημερινά προς τους διαπιστευμένους συντάκτες, κατά πάγια διαδικασία».

Αν υπάρχουν υπονομευτές των εθνικών συμφερόντων είναι τα κρατικά ΜΜΕ, ΑΠΕ και ΕΡΤ που μετέδωσαν πρώτα την είδηση (ή «είδηση» αν δεχθούμε ότι δεν ήταν αληθή τα όσα μεταδόθηκαν) και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η πολιτική ηγεσία, που ενώ είχε υποχρέωση και καθήκον να διαψεύσει τα όσα μεταδόθηκαν από την πρώτη στιγμή, το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου (αν, επαναλαμβάνουμε, ήταν ψέματα), ειδικά από την στιγμή που μεταδόθηκαν από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, καθυστέρησε ανεξήγητα και μυστηριωδώς 24 ώρες για να προχωρήσει σε διάψευση του ΑΠΕ.

Αν αναζητεί λοιπόν «υπονομευτές των εθνικών συμφερόντων», ας κοιταχτεί στον καθρέφτη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Και ας μην αναζητεί να ρίξει αλλού την ανικανότητά της.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top