0
ΗΆγκυρα εκτός από τις συγκρούσεις στην Ιντλίμπ, έχει ανοικτό και πλήρως ενεργό μέτωπο και στο Ιράκ, στις περιοχές του Κουρδιστάν, όπου οι συγκρούσεις με δυνάμεις του PKK γίνονται συχνότερες και εντονότερες. 


Το ένα σοκ διαδέχεται το άλλο, με τα φέρετρα να είναι ένα καθημερινό φαινόμενο στη Τουρκία. Θα αντέξει η τουρκική κοινωνία αυτές τις εικόνες; Δύσκολο! 


Πέρα από τις απώλειες που έχουν οι Τούρκοι από τους βομβαρδισμούς από την Συριακή και Ρωσική αεροπορία, είχαν απώλειες πριν λίγες ημέρες νεκρούς και στο Β. Ιράκ. 

Η οργάνωση HDP δημοσίευσε βίντεο και φωτογραφίες από την επίθεση που έγινε σε τουρκικό φυλάκιο, που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες. 

Μιλάμε για την απόλυτη συντριβή των Τούρκων, καθώς το αίμα τους έχει ''ποτίσει'' τα εδάφη της Συρίας και του Β. Ιράκ.  

Εικόνες που συνθλίβουν το ηθικό τους και που δείχνουν πως πρόκειται για έναν στρατό που ''τρώει'' παντού ''φάπες''. Διότι αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι ΤΕΔ δεν είναι αυτό που θέλουν να μας παρουσιάσουν κάποιοι. 

Όλα αυτά, ενώ ο Συριακός Στρατός συνεχίζει την προέλασή του.  

Πολλά μέτωπα ανοίγει η Τουρκία και είναι ένα ερώτημα για το εάν θα καταφέρει στο τέλος. 

Νέο ''χαστούκι'' Ρωσίας σε Τουρκία 

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση του Κρεμλίνου απέναντι σε ενδεχόμενη ανάμιξη των ΗΠΑ στην κατάσταση στην Ιντλίμπ, ο Πεσκόφ είπε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνει λόγος για άμεση ανάμιξη των ΗΠΑ στη σύγκρουση.

«Σε κάθε περίπτωση, δεν μιλάμε για μια σύγκρουση εκεί∙ μιλάμε για την τήρηση των συμφωνιών του Σότσι και των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει τα μέρη σύμφωνα με αυτό το έγγραφο. Πρώτα απ’ όλα, οι ένοπλες δυνάμεις της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας πολεμούν την τρομοκρατία στο έδαφος της χώρας τους», είπε ο Πεσκόφ.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 700.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στη βορειοδυτική Συρία από τον Δεκέμβριο λόγω της συνεχιζόμενης κυβερνητικής επίθεσης που έχει στόχο το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη χώρα, ανέφεραν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη.

«Από την 1η Δεκεμβρίου, περισσότεροι από 700.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους στη βορειοδυτική Συρία», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) ο Ντέιβιντ Σουάνσον, εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA).

«Οι πιο πρόσφατες εκτοπίσεις επιδεινώνουν μια ήδη επιτακτική ανθρωπιστική κατάσταση επί του πεδίου στην Ιντλίμπ», πρόσθεσε.

Ολόκληρες πόλεις στην περιοχή έχουν αδειάσει καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός αμάχων φεύγουν προς βορράν, προς περιοχές που θεωρούνται ασφαλέστερες, σύμφωνα με τον Σουάνσον.

«Πολλοί φεύγουν με ανοικτά φορτηγά ή με τα πόδια, συχνά στη διάρκεια της νύχτας, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διαφύγουν τον εντοπισμό. Όλ’ αυτά την ώρα που τη νύχτα η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν», είπε.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top