0
Σε συνολικά 13 συλλήψεις προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων εκκένωσης των δύο κατειλημμένων κτιρίων στο Κουκάκι.


Λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου, οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να «σπάσουν» την κατάληψη στην οδό Παναιτωλίου, προχωρώντας σε οκτώ συλλήψεις (πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες).

Προηγήθηκε επιχείρηση εκκένωσης και στην οδό Ματρόζου, όπου συνελήφθησαν πέντε άτομα - δύο γυναίκες και τρεις άνδρες. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ένας ανήλικος.

Μάλιστα, κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να εισέλθουν στο εσωτερικό των δύο κτιρίων, τραυματίστηκαν συνολικά έξι αστυνομικοί, λόγω ρίψης αντικειμένων από τους καταληψίες.

Την Κυριακή η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα οπτικό και οπτικοακουστικό υλικό από την επέμβαση στα κτίρια.



Η ένταση στη γειτονιά της Αθήνας ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν ομάδες αντεξουσιαστών ανακατέλαβαν τα δύο κτίρια, αιφνιδιάζοντας την αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως αλληλέγγυοι, οι οποίοι συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές αρχές μάλιστα, προχώρησαν σε χρήση χημικών, αλλά και στην προσαγωγή εννέα ατόμων.

Την επιχείρηση παρακολουθούσε η ΕΛ.ΑΣ και από δύο drones, τα οποία πετούσαν στην περιοχή καθ' όλη τη διάρκεια των δράσεων. 


Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα κτίρια είχαν εκκενωθεί από την Ελληνική Αστυνομία το προηγούμενο διάστημα, κατόπιν εντολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Και κόρη γνωστού ηθοποιού μεταξύ των συλληφθέντων

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και η ανήλικη κόρη (16 ετών) γνωστού ηθοποιού που αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί σε τηλεοπτική σειρά μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες των καταλήψεων στο Κουκάκι πραγματοποίησε το πρωί ομάδα ατόμων στην Ευελπίδων. Θυμίζουμε πως χθες, Σάββατο, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε συνολικά 13 συλλήψεις από δύο καλύψεις με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και η ανήλικη κόρη γνωστού ηθοποιού.

Την ίδια ώρα στην περιοχή του Κουκακίου χτίζονταν τα παράθυρα των δύο οικημάτων για να αποφευχθεί η επανακατάληψή τους.




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top