0
Ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου (25/01) οι εργασίες για τον πρώτο Ιερό Ναό που θα είναι αφιερωμένος στον Άγιο Παΐσιο.Ο Ναός θα βρίσκεται στην πόλη των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στη συνοικία της Κιάφας στην περιοχή του Βελισσαρίου.

Τα τμήματα της εκκλησίας μεταφέρθηκαν στο οικόπεδοo την Παρασκευή και νωρίς το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε το στήσιμο της προκάτ κατασκευής .

Το παρών στην κατασκευή έδωσε και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων που μαζί με τοπικά ΜΜΕ και ιερείς της Μητροπόλεως παρακολουθεί την όλη διαδικασία.

Tο εν λόγω οικόπεδο παραχωρήθηκε δωρεάν στη Μητρόπολη από τον Δήμο Ιωαννιτών επί θητείας του πρώην Δημάρχου Θωμά Μπέγκα.

Η τελετή θεμελίωσης πραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και μέσα σε λίγους μήνες με τις εργασίες να προχωρούν γοργά ο στόχος της Μητρόπολης να αποκτήσει η πόλη των Ιωαννίνων μια εκκλησιά για τον Άγιο Παΐσιο γίνεται πραγματικότητα.

Το κόστος της μεταφοράς των τμημάτων του Ιερού Ναού αγγίζει τις 100.000 ευρώ και  αποτελεί δωρεά από την εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ  που είναι και εκείνη που μετέφερε  και στήνει τον ιερό ναό.

Έτσι η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων αποφάσισε να την αφιερώσει στον Άγιο Παΐσιο και τους επόμενους μήνες αναμένονται τα θυρανοίξια του ιερού ναού.


Δείτε φωτογραφίες:loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top