0
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε με μία φράση όλο νόημα τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, περί αποστρατικοποίησης 16 νησιών του Αιγαίου.


Με μια φράση ο ΥΕΘΑ τα είπε όλα για το "αίτημα" Ακάρ περί αποστρατικοποίησης νησιών του Αιγαίου. Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ για τις δηλώσεις Ακάρ, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε: "Ό,τι απειλείται, δεν αποστρατικοποιείται".

Υπενθυμίζεται, ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε μία ακόμα πρόκλησή του για την Ελλάδα ζήτησε την αποστρατιωτικοκοποίηση 16 νησιών του Αιγαίου. Μάλιστα, μίλησε για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Ελλάδας, που διατηρεί- όπως είπε- στρατεύματα σε 16 νησιά.

"Η Ελλάδα έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά που το καθεστώς τους έχει οριστεί ως αποστρατιωτικοποιημένο από τις διεθνείς συνθήκες. Αναμένουμε η Ελλάδα να συμπεριφερθεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Επίσης υπάρχει το παράδοξο με τα 6 και τα 10 μίλια στον εναέριο χώρο. Αυτό δεν υπάρχει ούτε στον κόσμο ούτε στην ιστορία", ανάφερε ο Ακάρ.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top