0
Ξεκάθαρες αποστάσεις κρατούν οι ΗΠΑ στις διαφορές της Αθήνας με την Άγκυρα, επιβεβαιώνοντας πως το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν επέφερε ουσιαστικά κανένα όφελος για τη ελληνική πλευρά. 

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας —στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού—, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα μερίδας ελληνικών ΜΜΕ περί διαμεσολαβητικής προσπάθειας των ΗΠΑ στις ελληνοτουρκικές διαφορές, το προσεχές διάστημα με πρωταγωνιστή τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ όχι μόνο δεν επιβεβαίωσε, αλλά κράτησε και αποστάσεις από τα σχετικά δημοσιεύματα, με τις ΗΠΑ να τηρούν—όπως συνηθίζουν— τη γραμμή της ουδετερότητας.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα περί μεσολάβησης των ΗΠΑ, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, είχε αναδείξει ο ΣΚΑΪ. Μάλιστα, το σχετικό ρεπορτάζ συνέδεε τη (φερόμενη) πρωτοβουλίας των ΗΠΑ με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο. 

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, μετά τη δεξίωση που παρέθεσε για τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι επίκειται διπλωματική πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον. Όπως μετέδωσε, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ, αναμένεται να μεταβεί στην Τουρκία τον επόμενο μήνα, ενώ έχει ήδη προγραμματίσει ταξίδι στην Ελλάδα στις αρχές Μαρτίου.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ πρόσθετε πως εφόσον όλα πάνε καλά στις επαφές, προτίθεται να παρέμβει σε ανώτατο διπλωματικό επίπεδο και ο Μάικ Πομπέο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top