0
Ξεκίνησε η αγόρευση της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Πρώτη η αγόρευση της συνηγόρου της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.


Για «οργάνωση με ποινικό μητρώο» έκανε λόγο η Χρύσα Παπαδοπούλου εκ των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα, που ήταν η πρώτη που έλαβε τον λόγο στην διαδικασία των αγορεύσεων της πολιτικής αγωγής, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, αποδόμησε κατ’ επανάληψη τους ισχυρισμούς της εισαγγελικής πρότασης, με χαρακτηριστικότερο των παραδειγμάτων εκείνο της αθώωσης του τάγματος εφόδου, της ηγεσίας της οργάνωσης, αλλά και τη στοχοποίηση του Παύλου Φύσσα.

«Δεν είναι αληθές ότι δεν μίλησε με Πατέλη και Καζαντζόγλου. Το ισχυρίστηκε ο Ρουπακιάς στην απολογία του. Στην σελ. 7 όμως στην άρση απορρήτου, υπάρχει κλήση από Ρουπακιά σε Καζαντζόγλου στις 23:36 με διάρκεια κλήσης 13’’. Ο Ρουπακιάς μιλά με τον υπεύθυνο ασφαλείας Καζαντζόγλου, πριν πάει γραφεία τοπικής. Ο Ρουπακιάς γνωρίζει σε τι ανταποκρίνεται.

Δεν είναι αληθές ότι οι συγκεντρωμένοι Χρυσαυγίτες δεν ήταν οπλισμένοι, επειδή κρατούσαν μόνο κράνη. Αναφέρει η πρόταση, ότι το σήμα της αστυνομίας δεν είναι ενημέρωση αστυνομικών, αλλά από πολίτη. Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που είναι στο σημείο, διαβιβάζουν στο κέντρο στις 00:00:50 «να γνωρίζετε απ’ ότι διακρίνουμε υπάρχουν ρόπαλα και σιδερομπουνιές».

Δεν υπήρξε καμία λεκτική αντιπαράθεση. Το τι λέει στην παρέα του, είναι άσχετο. Καμία λεκτική αντιπαράθεση. Υπήρχαν όμως ματιές όπως κατέθεσαν Μαντάς και Χατζηευστρατίου».

Η Χρύσα Παπαδοπούλου, αναφέρει ακόμα: «Η σχέση που συνδέει Ρουπακιά, Λαγό και Μιχαλολιάκο, δεν ήταν προσωπική. Ήταν η ένταξη στην εγκληματική οργάνωση. Προφανώς και δεν θα υπάρχει άμεση επαφή του μέλους με τον Μιχαλολιάκο. Γι αυτό έχει σημασία η χρονική ακολουθία των τηλεφωνημάτων που φαίνεται ότι η ιεραρχία λειτούργησε. Όλοι και ο Λαγός, λογοδοτούν στον αρχηγό. Όπως ακριβώς έγινε στις 00:37 το βράδυ της δολοφονίας. Μόλις 33 λεπτά μετά το μαχαίρωμα. 00:12 ενημερώνεται ο Λαγός από τον Σταμπέλος και μετά ο Μιχαλολιάκος από τον Λαγό. Πιο νωρίς ενημερώνεται ο Μιχαλολιάκος για τη δολοφονία του Φύσσα από την ίδια τη μητέρα του».

Ακόμα απαντώντας στο «συμπτωματικά βρέθηκε εκεί ο Ρουπακιάς» της εισαγγελέα, σημειώνει: Δεν κινήθηκε μόνος του ο Ρουπακιάς. Δεν ήταν περαστικός. Κατέφθασε με τον κονβόι που ξεκίνησε από τα γραφεία της ΧΑ. Το είδαμε σε κάθε κάμερα ξεχωριστά. Το είδαμε στο βίντεο του Forensic Architecture. Ταυτόχρονα καταφθάνουν και 2 ομάδες ΔΙΑΣ. Οι φίλοι του Φύσσα που βγαίνουν στο καφέ, αντιμετωπίζουν ομάδα Χρυσαυγιτών που σταδιακά αυξάνονται.

Ο Ρουπακιάς ζυγίζει τον στόχο του. Ο αστυνομικός μεταφέρει ότι υπάρχουν 20 χρυσαυγίτες με σιδερογροθιές και ρόπαλα. Ξαφνικά τα μαυροφορεμένα μέλη του τάγματος, αρχίζουν να κυνηγούν την παρέα του Παύλου Φύσσα. Με φωνές και ύβρεις. Κινήθηκαν συντεταγμένα και έφτασαν στην Τσαλδάρη που βρισκόταν ο Φύσσας. Οι Χαυγίτες ξεκίνησαν την επίθεση μπροστά στην Αστυνομία. Η συνολική διάρκεια της επίθεσης με βάση τα σήματα των αστυνομικών είναι περίπου 2,5 λεπτά. Φωνάζουν, βρίζουν, απειλούν δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας. Το καταθέτουν τρεις μάρτυρες. Οι ΧΑ επιτίθενται, χτυπούν, επιστρέφουν και τους αντικαθιστούν. Λειτουργούν ως ενιαία ομάδα».

Χρησιμοποιώντας ακόμα την εξήγηση της εισαγγελέα πως ο Ρουπακιάς σκότωσε τον Φύσσα για να «ανέβει στα μάτια της ηγεσίας», αναρωτήθηκε: «Τι είδους οργάνωση είναι αυτή που κάποιος ανεβαίνει στα μάτια της ηγεσίας επειδή δολοφονεί έναν αντίπαλο; Σε μια εγκληματική οργάνωση, είναι η απάντηση».

Νωρίτερα, πάνω στο ίδιο θέμα, είχε τονίσει: «Η ΧΑ είναι οργάνωση με ποινικό μητρώο. Αποδεικνύεται από τις καταδικαστικές αποφάσεις που διαβάστηκαν στο δικαστήριο. Μετά την επίθεση στην Αντίπνοια, αρκετά χρόνια πριν τη δολοφονία, ο τρόπος δράσης είναι ο ίδιος. Ο εισαγγελέας που χρεώθηκε την υπόθεση, παρέπεμψε την υπόθεση για βαριά σωματική βλάβη την ώρα που ο ένας εξ αυτών βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Τι θα είχε γίνει το 2008, αν ο εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αν διατάσσονταν η άρση απορρήτου του Σιατούνη. Δικογραφίες υπήρχαν, δεν υπήρχε ένας εισαγγελέας να αναρωτηθεί γιατί τόσες δικογραφίες για τη ΧΑ;».

Ακόμα αντικρούοντας τον ισχυρισμό της υπεράσπισης τον οποίο υιοθέτησε πλήρως και η εισαγγελέας, πως δήθεν η Χρυσή Αυγή είχε μονο να χάσει από τέτοιου είδους επιθέσεις, η Χρύσα Παπαδοπούλου σημείωσε: «Με ρατσιστικά συσσίτια προσέγγισαν ψηφοφόρους και από την άλλη εκμεταλλεύτηκαν την ωμή εικόνα αδιαμεσολάβητης βίας για να προσεγγίσουν τα μέλη των ταγμάτων εφόδων. Πρόσφερε πατάτες στους ψηφοφόρους και καδρόνια στα τάγματα εφόδου. Ο Καζαντζόγλου δεν ήταν ένας εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ αλλά μέλος του πενταμελούς, ο Ρουπακιάς δεν ήταν πλέον εποχιακά εργαζόμενος, ήταν μέλος του πενταμελούς. Ήταν πιά στρατιώτες της οργάνωσης, ένιωσαν δυνατοί και ισχυροί. Ήταν λόχος, ενιαία ομάδα έτσι ένιωθαν απέναντι στους εχθρούς».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top