0
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε την Πέμπτη να διοργανωθεί Σύνοδος Κορυφής μεταξύ της Ρωσίας, της Κίνας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας και της Βρετανίας εντός του 2020 για να συζητηθούν η σύγκρουση στη Λιβύη και άλλα παγκόσμια προβλήματα.


Ο Πούτιν, ο οποίος μίλησε κατά τη διάρκεια ταξιδιού στο Ισραήλ, τόνισε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για μια «σοβαρή συζήτηση» με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλά θέματα για συζήτηση και ότι η σύνοδος κορυφής θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε στον κόσμο.

Η κίνηση αυτή βάζει στον «πάγο» την Άγκυρα που επιδιώκει να είναι μέσα σε όλες τις εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου και φυσικά στη Λιβύη  με την οποία υπέγραψε μνημόνια οριοθέτησης δήθεν θαλασσίων ζωνών αλλά και στρατιωτικής συνεργασίας.

Θετικός ο Μακρόν

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σήμερα την υποστήριξή του στην πρόταση του Ρώσου Προέδρου για σύνοδο των  πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Σήμερα, πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ φέρουν ιστορική ευθύνη. Αγαπητέ Βλαντιμιρ, υποστηρίζω την πρότασή σας να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί», δήλωσε ο Μακρόν και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να το επιτύχουμε αυτό, καθώς είμαστε οι εγγυητές της παγκόσμιας ειρήνης».

*Με πληροφορίες από tass

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top