0
«Θέλω να φτιάξω μία μικρή Ελλάδα στο κέντρο της Αφρικής, αισθάνομαι Έλληνας» λέει με έμφαση και πρόσωπο γεμάτο από χαρά ο Μητροπολίτης Καμπάλας, Υπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Ουγκάντας κ. Ιωνάς στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και στον Αντώνη Μακατούνη σε αποκλειστική του συνέντευξη που έλαβε χώρα τυχαία λίγο πριν από την ομιλία του στο Διορθόδοξο Κέντρο «Πορευθέντες».


Όπως επισημαίνει ο ίδιος, φέτος είναι μία κομβική χρονιά διότι συμπληρώνονται 100 χρόνια της παρουσίας της Ορθοδοξίας στη χώρα της Κεντρικής Αφρικής και με αφορμή αυτό το σπουδαίο γεγονός διοργανώνονται λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

«Κλαίω συνεχώς για το προσωπικό θαύμα που βίωσα…» αναφέρει με φωνή που «σπάει» από συγκίνηση αποκαλύπτοντας την περιπέτεια της υγείας του και το προσωπικό του θαύμα, ενώ στη συνέχεια προσθέτει, «Με προσευχή ελπίζω ο Θεός να φέρει μια αλλαγή στον κόσμο μας».

Ευχαριστούμε το Διορθόδοξο Κέντρο» Πορευθέντες» για την παραχώρηση του χώρου, το οποίο συχνά φιλοξενεί ομιλίες εξεχουσών προσωπικοτήτων της Ορθοδόξου Εκκλησίας.




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top