0
Η ανθρώπινη κομποστοποίηση ξεκινά επισήμως την άνοιξη του 2021, καθώς οι νομοθέτες της Πολιτείας της Ουάσιγκτον έδωσαν το πράσινο φως για τη λειτουργία της πρώτης τέτοιας μονάδας επιβεβαιώνοντας έτσι τις εφιαλτικές προβλέψεις του δυστοπικού θρυλικού φιλμ με τον Charlton Heston, «Soylent Green» όπου κάποτε στο μέλλον, οι νεκροί χρησίμευαν για... τροφή.


Η Recompose, με έδρα το Σιάτλ, θα προσφέρει την πρώτη ποτέ στα χρονικά του ανθρώπου «φυσική οργανική αποσύνθεση», μια διαδικασία που όπως μας λέει η ιδιοκτήτρια Katrina Spade μετατρέπει την ανθρώπινη σορό, τα κόκαλα, τα δόντια κ.λπ., σε οργανικό χώμα.


Η μεταμόρφωση του πτώματος σε χώμα λαμβάνει χώρα μέσα σε ειδικές σαρκοφάγους και όταν ολοκληρωθεί η διεργασία, η οικογένεια θα μπορεί να πάρει στο σπίτι ένα ποσοστό του χώματος. Το υπόλοιπο ποσοστό θα παραμένει στον χώρο, αποτελώντας τη βάση για τους κήπους της Recompose, «υπενθυμίζοντάς μας πως όλη η ζωή είναι διασυνδεδεμένη», όπως γράφει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της.

Με τιμές 5.500 δολαρίων (4.950 ευρώ), ο χώρος θα δέχεται σορούς και από άλλες πολιτείες, ακόμα και χώρες του εξωτερικού, φτάνει να κανονίσει ο ενδιαφερόμενος τη μεταφορά της σορού του ως εκεί.

Η όλη διαδικασία γίνεται μάλιστα σε επιστημονική επιμέλεια του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον και της ειδικού Lynne Carpenter-Boggs, η οποία κομποστοποίησε πειραματικά τις σορούς 6 εθελοντών για ερευνητικούς λόγους.


Οι πρώτες έρευνες δείχνουν πως η ανθρώπινη κομποστοποίηση έχει μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο από την ταφή και την καύση. Μέσα σε 30 μέρες, το σώμα μετατρέπεται σε «χώμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη νέας ζωής»…

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πως η «ανακύκλωση» πλεόν διαλύει την ηθική και οντολογική υπόσταση των ανθρώπων που γίνονται και οι ίδιοι «ανακυκλώσιμοι». 

Στις ανθρώπινες σχέσεις επικράτησε το εντελώς ψεύτικο «ουδείς αναντικατάστατος» και αποϊεροποιήθηκε ο νεκρός και το ανθρώπινο σώμα ενώ εδώ και αρκετά χρόνια μέσω της επιβαλλόμενη, με το έτσι θέλω, αθεΐας, έπεισαν τους ανθρώπους πως δεν έχουν ψυχή και εν τέλει δεν είναι και κάτι σπουδαίο, οπότε μια που πεθαίνουν ας φανούν και χρήσιμοι...

Βέβαια στο «Soylent Green» σε ένα δυστοπικό μέλλον που τείνει να γίνει εντελώς... παρόν, ο υπερπληθυσμός της Γης δεν επιτρέπει να τραφούν οι άνθρωποι κανονικά με τροφή και υποτίθεται ότι τους δίνονταν ένα είδος «πράσινης τροφής» που δήθεν αποτελούνταν από πλαγκτόν.

Αμ δε... αποτελούνταν από σορούς πεθαμένων ανθρώπων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ταινία γυρίστηκε το 1973 και αναφέρεται στη Νέα Υόρκη του 2023.loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top