0
"Η Ελλάδα θα πληρώσει διεθνώς το τίμημα για τις ενέργειές της", προειδοποίησε, ο Τούρκος πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας «διεθνές σκάνδαλο» την απέλαση του Λίβυου πρέσβη από τη χώρα μας.


Τις νέες αυτές προκλητικές και επιθετικές δηλώσεις έκανε ο  Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο τουρκικό κανάλι TRT.

«Η συμφωνία που υπογράψαμε με την Λιβύη», είπε «πηγάζει από το διεθνές δίκαιο», για να συνεχίσει:

 «Θα αγοράσουμε ακόμη ένα πλωτό γεωτρύπανο. Θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητες αυτές, όχι μόνο στη Μεσόγειο, αλλά και στη Μαύρη Θάλασσα όπως και σε διεθνή ύδατα.

Με αυτή την συμφωνία αυξήσαμε την δικαιοδοσία μας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς θα είμαστε σε θέση να διεξάγουμε κοινές έρευνες.

Ελλάδα, Αίγυπτος, Ισραήλ και Κύπρος δεν πρόκειται να εγκαταστήσουν κανένα αγωγό στην περιοχή χωρίς την άδειά μας».

Στη συνέχεια ο Ερντογάν είπε:

«Η Λιβύη και η Τουρκία  όπως προκύπτει από την μεταξύ τους συμφωνία πρόκειται να πραγματοποιήσουμε κοινές έρευνες στην ΑΟΖ που έχουμε χαράξει.

Και άλλοι μπορούν να το κάνουν αυτό, αλλά μόνο κατόπιν της σύμφωνης γνώμης της Τουρκίας»!

«Οι Ελληνοκύπριοι, η Αίγυπτος, η Ελλάδα και το Ισραήλ δεν μπορούν να δημιουργήσουν γραμμή μεταφοράς φυσικού αερίου χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας, με βάση τη συμφωνία με τη Λιβύη» υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που τόνισε ότι η Τουρκία «θα μπορεί να κάνει έρευνες στην ΑΟΖ».

«Αλλοι διεθνείς παράγοντες δεν μπορούν να κάνουν γεωτρήσεις στις περιοχές που έχει χαρακτηρίσει η Τουρκία, στη συμφωνία με τη Λιβύη» δήλωσε ακόμη ο Ερντογάν.loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top