0
Προλειαίνει το έδαφος για αποστολή στρατευμάτων για να προλάβει την απελευθέρωση της Τρίπολης από τις δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.τ.Ερντογάν.


Σε σημερινή συνέντευξή του στο τουρκικό TRT ο Ερντογάν και σε ερώτηση εάν θα στείλει στρατεύματα στην Λιβύη είπε:

«Το σύμφωνο που έχουμε υπογράψει με την Λιβύη μας δίνει αυτό το δικαίωμα. Εάν η Λιβύη θέλει η Τουρκία να στείλει στρατεύματα στο έδαφός της τότε θα αποφασίσουμε μόνοι μας και δεν θα ζητήσουμε την άδεια κανενός».

Η υπόθεση αποστολής τουρκικών χερσαίων δυνάμεων στη Λιβύη, έρχεται επιτακτικά στην επικαιρότητα λίγο πριν την εξαπόλυση της μεγάλης επίθεσης των δυνάμεων του Χαφτάρ για την απελευθέρωση της Τρίπολης.

Ο φόβος του τουρκόφιλου καθεστώτος ότι η Τρίπολη  θα πέσει και μάλιστα εύκολα, απέναντι στις λιβυκές δυνάμεις είναι έντονος και η αποστολή των στρατευμάτων πρέπει να θεωρείται σίγουρη, εάν δεν έχει ήδη δρομολογηθεί.Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο LNA  οι δυνάμεις του απελευθέρωσαν τις πόλεις Sa’dia, Zahra και Ain Zara, όλες νότια της Τρίπολης στο πλαίσιο της επιθετικής του ενέργειας προσθέτοντας "ότι θα ρίξουν σύντομα τους Τούρκους μισθοφόρους και τρομοκράτες στη θάλασσα".
Μάλιστα σε βίντεο φαίνεται η μετακίνηση της 155ης Ταξιαρχίας με κατεύθυνση νότια της Τρίπολης, όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων του LNA.loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top