0
Την επιχειρησιακή ανάγκη αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 επισήμανε ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος υπερτονίζοντας την κρισιμότητα της περιόδου λόγω της εντεινόμενης προκλητικότητας της Τουρκίας.


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε δε πως «Θα προτιμούσα να χάσω τον ύπνο μου μπροστά στο ενδεχόμενο να με καλέσουν στο μέλλον σε μια εξεταστική επιτροπή, δήλωσε ο υπουργός παρά να χάνω τον ύπνο μου επειδή δεν έκανα τίποτα για να αναβαθμίσω τα αεροπλάνα μας με δραματικά καλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες για επαύξηση της ετοιμότητα σ αυτόν τον καιρό και τις υπαρκτές απειλές που συμφωνούμε ότι περικυκλώνουν τη χώρα μας».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «Τώρα πρέπει να αναβαθμιστούν οι ένοπλες δυνάμεις, τώρα είναι η ώρα και όχι αύριο» ενώ πρόσθεσε ότι απαιτούνται επιπρόσθετες ενέργειες στον τομέα των εξοπλισμών αναφέροντας χαρακτηριστικά την αγορά τορπιλών για τα υποβρύχια, την συντήρηση φρεγατών κ.α.

Τέλος, ο υπουργός διέψευσε τα δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διέρρευσε ότι παγώνουν οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία τονίζοντας: «Η πολιτική του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν εκφράζεται με διαρροές αλλά με επίσημες τοποθετήσεις».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top