0
Στις 26 Οκτωβρίου του 2019 ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Καραμανλής, με μια εμπνευσμένη ομιλία στα 80χρονα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη, είπε – μεταξύ πολλών άλλων – τα παρακάτω:


  1.  «έχουμε περάσει σε φάση αυξανόμενης αβεβαιότητας που επιτείνεται από τη συχνά απρόβλεπτη συμπεριφορά των ΗΠΑ που εγείρει ερωτηματικά συνέπειας και αξιοπιστίας».
  2. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια απροκάλυπτη κλιμάκωση εκ μέρους της Τουρκίας, από τον Έβρο μέχρι την Κύπρο. Κλιμάκωση που είναι σχεδιασμένη και συστηματική. Γνωρίζουμε πια που αποσκοπούν οι στρατηγικές κινήσεις της Άγκυρας».
  3. « …η Ελλάδα δεν πρέπει να συρθεί ούτε να παρασυρθεί από τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας και δεν πρέπει να επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της. Πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα. Γιατί, ας μην γελιόμαστε, η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των εθνικών συμφερόντων μας θα βασιστεί στις δικές μας δυνάμεις. Στην εμπέδωση αρραγούς εθνικού μετώπου και στη διασφάλιση της αποτρεπτικής ισχύος των ενόπλων μας δυνάμεων».
  4. «Η σημερινή Ευρώπη εμφανίζεται εσωστρεφής, δυσκίνητη, αδύναμη να πάρει κρίσιμες αποφάσεις και πρωτοβουλίες.
  5. … Μείζον θέμα με άγνωστες προεκτάσεις το προσφυγικό και μεταναστευτικό… Η γεωγραφική μας θέση, σε συνδυασμό με την αβελτηρία των εταίρων μας, το καθιστούν ακόμα πιο σύνθετο».
  6. « …οι χώρες που φιλοδοξούν – αργά ή γρήγορα – να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν πλήρως Ευρωπαϊκή συμπεριφορά, Ευρωπαϊκές αρχές και αξίες…
  7. Δεν θα πρέπει κανείς να θεωρεί ότι, υπογράφοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών, παίρνει αυτομάτως εισιτήριο για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να το συνειδητοποιήσουν όλοι αυτό».

Μέσα σε ένα μήνα και κάτι ημέρες μετά από εκείνη την «εμβληματική» βραδιά στη Θεσσαλονίκη, βρισκόμαστε μπροστά στα εξής:

  1. Την παραπομπή του προέδρου Τραμπ στη Βουλή των Αντιπροσώπων
  2. Την περαιτέρω κλιμάκωση της σχεδιασμένης και συστηματικής στάσης της Τουρκίας (και) με την υπογραφή του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης για οριοθέτηση των «θαλασσίων δικαιοδοσιών» στην Ανατολική Μεσόγειο.
  3. Η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας βασίζεται μόνο στις δικές μας δυνάμεις.
  4. Η σημερινή Ευρώπη δεν κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα, ούτε για να προστατέψει τα σύνορά της έναντι των Τούρκων, ούτε βέβαια με το μεταναστευτικό – προσφυγικό. Οι εταίροι μας φαίνεται πως έχουν συμβιβαστεί με την Ελλάδα σε ρόλο αποθήκης ψυχών και λαθραίων εποίκων από την Αφρική και την Ασία. Τους βολεύει απόλυτα η χώρα μας να αποτελέσει τον «προστατευτικό βραχίονα» στα κύματα μεταναστών αλλά και στις ορέξεις του σουλτάνου.
  5. Για το «Σκοπιανό» μας δικαίωσε ο Μακρόν και δυστυχώς φάνηκε η γύμνια της ελληνικής κυβέρνησης επί του θέματος. Αυτοί που νόμιζαν πως η υπογραφή της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών θα έφερνε και αυτόματη είσοδό τους στην Ε.Ε. έσφαλαν. Χάσαμε όμως και ως χώρα μια τεράστια ευκαιρία. Ως Κυβέρνηση να αμφισβητήσουμε την Συμφωνία, να αναδείξουμε τα λάθη της και να την βελτιώσουμε προς όφελός μας, αν όχι να την ακυρώσουμε. Απεναντίας σήμερα εμφανιζόμαστε άκομψα ως υπερασπιστές της συμφωνίας και κάνουμε τα πάντα για την εφαρμογή της. Μπορείτε να ανατρέξετε στις δηλώσεις των κυβερνόντων.

Πριν από την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη διακινήθηκαν από γνωστούς κύκλους, φιλοκυβερνητικούς – δυστυχώς – ως επί το πλείστων, σενάρια για πολιτική «αποστρατεία» Καραμανλή. Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αμέσως μετά την ομιλία Καραμανλή, ο κανιβαλισμός του twitter και οι γραφικοί κλακαδόροι του «πανμητσοτακισμού» έκαναν τις γνωστές αήθεις και γελοίες επιθέσεις εναντίον του προέδρου με σκοπό να επισκιάσουν τα όσα σημαντικά είπε ο Καραμανλής εκείνο το βράδυ. Απώτερος σκοπός τους να διαβάλουν με τις ασυνάρτητες κραυγές τους την αλήθεια και βέβαια να βάλουν εμπόδια στην σχέση της απευθείας επικοινωνίας και εμπιστοσύνης του Καραμανλή με τον λαό.

Απέτυχαν οικτρά! Πρώτον γιατί τα μέσα που χρησιμοποιούν αυτοί, τα χρησιμοποιούμε (καλύτερα μάλιστα) και εμείς & δεύτερον γιατί ποτέ δεν θα καταφέρουν να σπάσουν την αρραγή σχέση Καραμανλή με τους «λιγότερο προνομιούχους και τους «κοινωνικά ασθενέστερους». Μιας και τους θεωρούν πλέμπα και λαουτζίκο, ενώ ο Καραμανλής τους θεωρεί περήφανο ελληνικό λαό και τα συμφέροντά τους λόγο ενασχόλησης και ουσία της πολιτικής.

Η σχέση Καραμανλή και ελληνικού λαού στηρίζεται πάντα – και μόνο – στην αλήθεια.

Για αυτούς που θέλησαν να ακούσουν, ο Καραμανλής τους είπε (και πάλι) όλη την αλήθεια. Για τους υπόλοιπους…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top