0
Την ώρα που η ΠΑ ασχολείται με το δικό της «εξοπλιστικό» πρόγραμμα ήτοι η ανεύρεση κουβερτών και κλινοσκεπασμάτων και άλλων συναφών υλικών, για τους παράνομους μετανάστες, τους οποίους θα «φιλοξενήσει» σε αεροπορικές βάσεις (πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται και δεύτερη αεροπορική βάση πλην του Αγρινίου!) η τουρκική Αεροπορία ((Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı:THK) παραλαμβάνει όπλα καθοδήγησης λέιζερ για να βομβαρδίσει όσες βάσεις από δω και στο εξής θα φιλοξενούν μαχητικά αεροσκάφη.




Λυπηρό; Πρωτάκουστο;

Και όμως δεν πρόκειται για ευθυμογράφημα, ούτε για αστείο αλλά για μια δεινή και τραγική συνάμα πραγματικότητα η οποία έχει οδηγήσει τις ΕΔ στην απαξίωση με κύριο ρόλο τους πλέον την «φιλοξενία» όποιου αλλοδαπού επιθυμεί να έρθει στην Ελλάδα, ακόμη και για βόλτα.

Τη στιγμή που όλα αυτά γίνονται εδώ η τουρκική Αεροπορία παρέλαβε 100 συλλογές καθοδήγησης λέιζερ LGK-84.

Η LGK παράγεται από την τουρκική εταιρεία Aselsan, είναι καθοδήγησης λέιζερ και προσαρμόζεται σε βόμβες γενικής χρήσης των 500lb και 2.000lb όπως και τη διατρητική βόμβα NEB. Η τυπική εμβέλειά της προσεγγίζει τα 12km.

Η τουρκική Αεροπορία έχει παραλάβει ακόμη 103 τέτοιες συλλογές βομβών που κατασκευάζει η Aselsan.

Πότε ήταν άραγε η τελευταία φορά που η ΠΑ παρέλαβε πυρομαχικά; Πίσω στο 2009 όταν είχαν παραληφθεί 40 όπλα AGM-154 JSOW και 100 GBU-31.

Έκτοτε δεν αγοραστεί ούτε «βίδα» για την ΠΑ και όχι μόνο αυτό, αλλά το όριο ζωής για τα όπλα των Mirage 2000  έχει εξαντληθεί, για να αναφέρουμε ένα μόνο πρόβλημα από τα δεκάδες που αντιμετωπίζει η ΠΑ.

Αλλά προς το παρόν έχει σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί.







loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top