0
Ξεκάθαρους υπαινιγμούς άφησε ο συστημικός δημοσιογράφος Κων/νος Μπογδάνος για την σχέση της C.I.A. με την ηγεσία της γενιάς του πολυτεχνείου, την δικτατορία Ιωαννίδη και τέλος την απώλεια - τραγωδία της Κύπρου πριν μερικές μέρες από την εκπομπή του στην τηλεόραση του σκάι...και μάλιστα όχι μία αλλά δύο φορές.


«Αφού μεγαλειωδώς γιορτάσουμε το Πολυτεχνείο, θα έχουμε πάντοτε υπόψη μας ότι...τα αγνά παιδιά μέσα στο Πολυτεχνείο άνοιξαν τον δρόμο, με τις μεθοδεύσεις της CIA, για να αλλάξει η δικτατορία στην Ελλάδα και να χάσουμε την Κύπρο»


Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τι ακριβώς συνέβει την συγκεκριμένη ταραγμένη περίοδο χρησιμοποιώντας την wikipedia σαν πηγή οπότε να έχουμε και όσο γίνεται αντικειμενική πληροφόρηση χωρίς ιδεοληψίες σχεδόν 50 χρόνια μετά...! Ξεκινάμε λοιπόν από το 1973 το καλοκαίρι. Επαναλαμβάνουμε πως οι παρακάτω πληροφορίες είναι ακριβώς όπως μας τις δίνει το wikipedia. Έχει δίκιο ο δημοσιογράφος; Ας διαβάσουμε παρακάτω τι έγινε...!


1973

1 Ιουνίου: Η δικτατορία των Συνταγματαρχών προχωρεί στην κατάργηση της μοναρχίας στην Ελλάδα. Ο Γ. Παπαδόπουλος σε διάγγελμά του προαναγγέλλει την εγκαθίδρυση "Κοινοβουλευτικής Προεδρευόμενης Δημοκρατίας" μετά από πολιτειακό δημοψήφισμα καταλήγοντας με τη φράση "Ζήτω η Δημοκρατία".


29 Ιουλίου: Το καθεστώς διενεργεί δημοψήφισμα μεταβολής πολιτεύματος σε προεδρευομένη δημοκρατία με αποτέλεσμα "ΝΑΙ" 78,4% και "ΟΧΙ" 21,6%.


9 Αυγούστου: Συλλαμβάνεται στην Κύπρο ο Έλληνας ταγματάρχης και υπαρχηγός του Γρίβα, Σταύρος Σταύρου, στη κατοχή του οποίου βρέθηκε σχέδιο δολοφονίας του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.


19 Αυγούστου: Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ορκίζεται «πρόεδρος» της Δημοκρατίας μετά το δημοψήφισμα της 29ης Ιουλίου νομιμοποιώντας και διορίζοντας 20 ημέρες αργότερα κυβέρνηση πολιτικού προσωπείου υπό τον Σπ. Μαρκεζίνη. Την ορκωμοσία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.


20 Αυγούστου: Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος χορηγεί γενική αμνηστία, δίνοντας χάρη και στον Α. Παναγούλη και ταυτόχρονα αίρεται ο στρατιωτικός νόμος στην Αθήνα και Πειραιά. Παράλληλα παραγράφονται όλα τα αδικήματα που είχαν τελεστεί παρασύροντας και εκείνα που είχαν διαπραχθεί από ανακριτικές αρχές και όργανα. Ο ταξίαρχος Δ. Ιωαννίδης μετατίθεται στη Μακεδονία.


19 Σεπτεμβρίου: Τίθεται σε ισχύ δια νόμου το Συνταγματικό δικαστήριο που προβλεπόταν από το 1970 όπου και διορίζονται τα πρώτα μέλη του.


28 Σεπτεμβρίου: Στη προσπάθεια πολιτικής φιλελευθεροποίησης παραιτείται και αποστρατεύεται ο δεύτερος της επαναστατικής τριανδρίας Νικόλαος Μακαρέζος. Αντίθετα ο Δ. Ιωαννίδης που διατηρεί διασυνδέσεις με Αμερικανούς πράκτορες, επανέρχεται στην Αθήνα, Διοικητής ΕΑΤ/ΕΣΑ.


4 Οκτωβρίου: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσκαλεί και δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πολιτικό Σπύρο Μαρκεζίνη, παρά την αντίθετη εισήγηση του Στ. Παττακού για διενέργεια κανονικών εκλογών ένα μήνα αργότερα. Σε αναβρασμό η ανατολική Μεσόγειος.


6 Οκτωβρίου: Ημέρα Σάββατο. Ξεσπά ο Πόλεμος του Γιομ Κιπούρ που θα κρατήσει περίπου 20 ημέρες.


7 Οκτωβρίου: Κύπρος - Εκδηλώνεται νέα απόπειρα δολοφονίας του Μακαρίου από μέλη της ΕΟΚΑ Β' με παγίδευση του δρόμου απ' όπου θα πέρναγε το προεδρικό αυτοκίνητο. Σώθηκε λόγω πρόωρης έκρηξης. Η πράξη καταδικάζεται επίσημα από τις εγγυήτριες χώρες.


8 Οκτωβρίου: Ορκίζεται η κυβέρνηση Σπύρου Μαρκεζίνη 1973. Την ορκωμοσία τελεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Την ίδια ημέρα παραιτείται και αποστρατεύεται ο τρίτος της τριανδρίας Στυλιανός Παττακός ενώ παραιτούνται όλοι οι στρατιωτικοί που κατείχαν πολιτικές θέσεις.


10 Οκτωβρίου: Σε "μυστική σύσκεψη" Προέδρου Παπαδόπουλου, Πρωθυπουργού Μαρκεζίνη και υπουργού Εξωτερικών Χ. Ξανθόπουλου Παλαμά, ανταποκρινόμενοι σε σχετικό αίτημα του Προέδρου της Αιγύπτου Ανουάρ Σαντάτ, αποφασίζεται η απαγόρευση ελεύθερης διέλευσης αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών υπέρ Ισραήλ από FIR Αθηνών. Ενδοιασμούς στην απόφαση αυτή εξέφρασε ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Δ. Ζαγοριανάκος. Παραιτείται ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Σπύρος Άγκνιου, εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο.


16 Οκτωβρίου: Σε έκτακτη σύσκεψη του προεδρείου της Επιτροπής Συντονισμού Ενωτικού Αγώνος (ΕΣΕΑ) που αποτελούσε το πολιτικό σκέλος της ΕΟΚΑ-Β΄ στην Κύπρο, ο Παντελής Δημητρίου, επιστήθιος φίλος του Δ. Ιωαννίδη, δηλώνει δημόσια μεταξύ άλλων "ο ελληνικός στρατός θα δώσει σύντομα λύση στο Κυπριακό υψώνοντας την ελληνική σημαία σε ολόκληρο το νησί και ως εκ τούτου η ένωση θα είναι πραγματικότητα στο προσεχές μέλλον, αρκεί να έχουν όλοι πίστη στο στρατό και να συμμορφώνονται με τις εντολές «της Ηγεσίας»".


17 Οκτωβρίου: Ξεσπά η διεθνής πετρελαϊκή κρίση 1973 όπου ο ΟΠΕΚ περιορίζει προοδευτικά την πετρελαϊκή παραγωγή. Σ΄ ένα μήνα η τιμή του πετρελαίου διπλασιάζεται.


6 Νοεμβρίου: Αρχίζει διήμερη σύνοδος υπουργών του ΝΑΤΟ στη Χάγη με κύριο θέμα τον πυρηνικό σχεδιασμό και θέματα κρίσης Μέσης Ανατολής. (πόλεμος του Γιομ Κιπούρ). Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο τότε υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Εφέσιος, ενώ παρευρίσκεται και ο υπουργός Εξωτερικών Χ. Ξανθόπουλος Παλαμάς.


7 Νοεμβρίου: Με τη λήξη της παραπάνω Συνόδου οι Έλληνες εκπρόσωποι δέχονται φραστική απειλή από τον Χένρυ Κίσινγκερ για την αρνητική στάση της Ελλάδας σε αίτημα των ΗΠΑ. Την αυτή ημέρα στην Αθήνα, ο τότε διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος "Βασιλεύς Παύλος", απόστρατος υποστράτηγος Μιχαήλ Ξένος, παλαιότερα καθηγητής πυροβολικής του Γ. Παπαδόπουλου, επικαλούμενος διασυνδέσεις του με το εξωτερικό δηλώνει ευρύτατα σε στρατιωτικούς κύκλους και χωρίς καμία προφύλαξη ότι "επίκειται η πτώση του Γ. Παπαδόπουλου". Αν και οι δηλώσεις του αυτές έγιναν αμέσως γνωστές δεν συνελήφθη.


14 Νοεμβρίου: Από ώρα 20:30 ξεκινά η κατάληψη του Πολυτεχνείου...Δεν επιχειρήθηκε αστυνομικός αποκλεισμός.


17 Νοεμβρίου: Πρώτες πρωινές ώρες (03:20), μετά από ολιγόλεπτη προθεσμία εκκένωσης της εισόδου του κτιρίου σε επιτροπή φοιτητών (από περίπου 02:50), άρμα μάχης κατά διαταγή ιλάρχου, εισέρχεται αναίμακτα στο Πολυτεχνείο θραύοντας την καγκελόπορτα της κυρίας εισόδου, χωρίς να υπάρξει θύμα εντός του Πολυτεχνείου από της εξέγερσης, σύμφωνα με μεταγενέστερη έκθεση της Συγκλήτου. Στη συνέχεια εισήλθαν λοκατζήδες που ολοκλήρωσαν την εκκένωση. Ακολούθησαν πυροβολισμοί πέριξ των οδών. Κηρύσσεται στρατιωτικός νόμος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


25 Νοεμβρίου: Με αφορμή τα γεγονότα του Πολυτεχνίου εκδηλώνεται ΝΕΟ πραξικόπημα υπό τον ταξίαρχο Δημήτρη Ιωαννίδη.


28 Νοεμβρίου: Οι απελαθέντες Κύπριοι φοιτητές της ΟΕΦΕΚ συγχαίρουν τηλεγραφικά την νέα ηγεσία του Δ. Ιωαννίδη δηλώνοντας μεταξύ άλλων: "Ημείς οι απελαθέντες Κύπριοι φοιτηταί, μέλη των Δ.Σ. της ΕΦΕΚ και ΟΕΦΕΚ σας συγχαίρομεν ολοψύχως διά την υπό την ηγεσίαν σας επιτυχίαν της νέας επαναστάσεως. {...] Ταξίαρχε, (νοείται ο Ιωαννίδης), Είμεθα παρά το πλευρόν σας. Οι απανταχού της γης Έλληνες Κύπριοι φοιτηταί τους οποίους εμείς εκπροσωπούμεν σας συμπαρίστανται ολοψήχως. Ζήτω το Έθνος, Ζήτω η Ένωσις." Παρόμοια τηλεγραφήματα στάλθηκαν στον Πρόεδρο Φ. Γκιζίκη, τον πρωθυπουργό Ανδρουτσόπουλο και στον στρατηγό Μπονάνο.


17 Δεκεμβρίου: Ανακοινώνεται η ανακάλυψη πετρελαίου στο Αιγαίο στην περιοχή του Αιγαίου Πρίνος 1.


1974


8 Ιουλίου: Παραιτείται ο υπουργός Εξωτερικών Σπυρίδων Τετενές.


15 Ιουλίου: Διενεργείται στρατιωτικό πραξικόπημα στην Κύπρο υποκινούμενο από την δικτατορία στο οποίο συμμετέχουν Ελλαδίτες και Κύπριοι στρατιωτικοί με σκοπό την ανατροπή του Μακαρίου.


20 Ιουλίου: Πρωινές ώρες αρχίζει η αποβατική Επιχείρηση Αττίλας Ι, που θα αποτελέσει το προγεφύρωμα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο (αυτό προκάλεσε την πτώση Ιωαννίδη και όχι το πολυτεχνείο) και που θα ολοκληρωθεί ένα μήνα μετά (κυβέρνηση Κ.Καραμανλή) με τη φάση Αττίλας ΙΙ.


Πηγή: wikipedia


Συμπέρασμα, σύμφωνα με τα γεγονότα που μας προσφέρει η wikipedia, η δικτατορία Παπαδόπουλου έχει αυτοκαταργηθεί από την 1η Ιουνίου 1973 (δηλαδή 5-6 μήνες πριν το πολυτεχνείο) και σιγά σιγά η χώρα πηγαίνει σε εκλογές με μεταβατική κυβέρνηση πολιτικών και πρωθυπουργό τον Μαρκεζίνη. Οι εκλογές ορίστηκαν για τον Φεβρουάριο του 1974. Όλη η στρατιωτική ηγεσία παραιτήθηκε από τα πολιτικά αξιώματα, δόθηκε γενική αμνηστία, ιδρύθηκε συνταγματικό δικαστήριο, μεταβατική κυβέρνηση και πολιτικοί πλέον υπουργοί...όλα δείχνουν ότι η ομαλή μετάβαση στην δημοκρατία είναι γεγονός...Για ποιο λόγο τότε έγινε η εξέγερση του πολυτεχνείου και γιατί την υποκίνησε η CIA κάτι το οποίο το υποστήριζε και το ΚΚΕ την εποχή εκείνη αλλά μετά για λόγους ψηφοθηρικούς άλλαξε στάση; (το ΚΚΕ δεν πήρε μέρος στις πρώτες επετείους του πολυτεχνείου καταγγέλλοντας την όλη οργάνωση - υποκίνηση δουλειά της CIA)...!!!

Η απάντηση βρίσκεται ίσως σε δύο σημαντικά γεγονότα...Πρώτο είναι το γεγονός της άρνησης της κυβέρνησης Μαρκεζίνη - Παπαδόπουλου στους Αμερικανούς για συμμετοχή της Ελλάδας στο πόλεμο του Ισραήλ (κόντεψε να πάθει όλικη συντριβή) με την Αίγυπτο και την Συρία και την παραχώρηση του F.I.R. Αθηνών στους Αμερικανούς κάτι που εξόργισε τον Κίσιγκερ κτλ...Δεύτερον η ανακοίνωση για εξόρυξη πετρελαίου στο Β. Αιγαίο κοντά στην Καβάλα με βάση την δραχμή και όχι το δολάριο...!!!

Έχοντας υπόψιν σήμερα και τις εξεγέρσεις στην Ουκρανία - Πορτοκαλί επανάσταση - αλλά και στις Αραβικές χώρες - Αραβική άνοιξη - είναι πέρα από ξεκάθαρο ότι η CIA ήθελε την πτώση πριν τις εκλογές (άρα και δημοκρατική νομιμοποίηση) μιας κυβέρνησης Ελληνικής (όποια και να ήταν αυτή το ίδιο θα έκαναν) η οποία δεν ακολουθεί πιστά τις εντολές των ΗΠΑ σε μια τόσο δύσκολη στιγμή...!

Μας λένε τόσα χρόνια ότι το πολυτεχνείο έριξε την δικτατορία...ισχύει όμως κάτι τέτοιο; Όσο και αν στεναχωρέσουμε τους απλούς ιδεολόγους αριστερούς η απάντηση σύμφωνα με τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα όχι...(και εδώ έχει δίκιο ο Μπογδάνος) το αντίθετο μάλιστα βλέπουμε...έριξε την μετάβαση προς την δημοκρατία, ακύρωσε τις εκλογές του Φεβρουαρίου, έφερε κοινωνική αναστάτωση και την δικατατορία Ιωαννίδη (Αμερικανόφιλη αυτή την φορά) η οποία αν δεν γινόταν τα γεγονότα της Κύπρου σχεδόν ένα χρόνο αργότερα θα μπορούσε να κρατήσει και άλλα δέκα χρόνια...(Συνήθως σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις η Αμερικανική εξωτερική πολιτική φυσικά βγαίνει πάντα κερδισμένη).

Ήταν ο Ιωαννίδης πράκτορας της CIA; Σύμφωνα με τον Παττακό όχι απλά βλάκας και ηλίθιος...αλλά δεν θα μπορούσαμε και να το αποκλείσουμε...πάντως κατέληξε στην φυλακή...!

Τι σχέση με όλον αυτόν τον σχεδιασμό και την CIA είχε η ηγεσία (και όχι οι απλοί φοιτητές) της γενιάς του πολυτεχνείου εκείνης της εποχής (βουλευτές και υπουργοί αργότερα κατέστρεψαν την Ελλάδα);...Δεν μπορούμε να το ξέρουμε αλλά σίγουρα η εξέγερση εκείνη την χρονική περίοδο μάλλον δεν είχε κάποιο νόημα...μερικά χρόνια πριν ίσως...η δικτατορία είχε ήδη αυτοκαταργηθεί...! Από την άλλη αυτό που ξέρουμε σήμερα με σιγουριά είναι ότι όλη η ηγεσία της γενιάς του πολυτεχνείου κατάστρεψε και χρεοκόπησε την Ελλάδα...έγιναν όλοι πάρα πολύ πλούσιοι με καριέρες βουλευτή - υπουργού σε Πασόκ, ΝΔ και ΚΕΕ εξωτερικού, εσωτερικού τότε, συνασπισμό και σύριζα σήμερα...με πολλές βίλες και μίζες κτλ...Η πιο κλασική περίπτωση της γενιάς του πολυτεχνείου είναι η Μαρία Δαμανάκη, ευρωπαϊκή επίτροπος σήμερα...κοντά στον βασιλειά Αλπέρτο του Μοκακό (φιλομοναρχική...!!!) με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αμοιβή/χρόνο σίγουρα δεν συμπάσχει με τα 2 εκατ. Έλληνες στα όρια της φτώχιας...Αυτό ήταν το ψωμί - παιδεία - ελευθερία...!!!! 

Είχαν πρόθεση, ήταν πράκτορες; ή ήταν απλά και αυτοί βλάκες και ηλίθιοι; Κανείς μας δεν το ξέρει με ακρίβεια αλλά με τα σημερινά δεδομένα μάλλον και τα δύο...Πάντως ο συστημικός δημοσιογράφος Μπογδάνος έχει δίκιο σε όσα είπε αλλά αυτό είναι ίσως το πιο περίεργο...Πως και γιατί τώρα ξαφνικά ένας συστημικός δημοσιογράφος του ήρθε να τα πει όλα αυτά...! Καλό είναι να μαθαίνουμε κάποτε την ιστορία όσο πιο αντικειμενικά γίνεται...

Σε αυτή την περίπτωση όλα τα στοιχεία δείχνουν πως είμαστε τελικά η μόνη χώρα (παγκόσμια πρωτοπορία) η οποία έχει κάνει εθνική εορτή την παρέμβαση ξένης δύναμης - C.I.A. - στην χώρα μας, την έναρξη μιας δικτατορίας - Ιωαννίδης - όπου οδήγησε στην απώλεια εθνικού εδάφους στην Κύπρο. 

Τα συμπεράσματα δικά σας...  

Δείτε τον στο παρακάτω  βίντεο:



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top