0
Είναι διάχυτη η αίσθηση ότι οι “μεγάλοι” του πλανήτη θέλουν να μας πάνε σε άρον, άρον λύση για το Κυπριακό για να εξυπηρετήσουν και να “εξημερώσουν” όπως πιστεύουν την Τουρκία. 


Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος που έχει μελετήσει και γνωρίζει όσο λίγοι την Τουρκία και τον ηγέτη της Ταγίπ Ερντογάν, έχει κάνει τη σχετική πρόβλεψη εδώ και καιρό και όπως επισημαίνει, οι δηλώσεις του ΓΓ του ΟΗΕ, φαίνεται ότι τον επιβεβαιώνουν.

Γράφει:

” …. δεσμεύθηκα να διερευνήσω με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και τον Ελληνοκύπριο ηγέτη και με τις εγγυήτριες δυνάμεις ( sic ) την δυνατότητα να συγκληθεί μια άτυπη συνάντηση πέντε ( ΕλληνοΚύπριοι, ΤουρκοΚύπριοι , Ελλάδα, Τουρκία , Αγγλία ) συν ΟΗΕ σε κατάλληλο στάδιο. Αναγνωρίζεται ότι αυτή η φορά πρέπει να είναι διαφορετική ”
καταλήγει η ανακοίνωση του Αντόνιο Γκουτέρες.

Απορία:

Αφού Ελλάδα και Κύπρος λένε πως ” δεν ισχύουν” ( sic ) τα περί εγγυητριών δυνάμεων από 01.05.2004 που η Κύπρος μπήκε στην Ε. Ε , τότε πως ο Γκουτέρες το επικαλείται;

Πώς θα παρασταθεί η Ελλάδα που έχει “απεμπολήσει” ( ;  ) το ρόλο της εγγυήτριας;
Το ” αυτή η φορά πρέπει να είναι διαφορετική ” του Αντ. Γκουτέρες, σημαίνει πως πάμε άρον άρον για λύση ( όπως έγινε με το Μακεδονικό )  όχι υποχρεωτικά συμφέρουσα , που θα παρουσιαστεί όμως ως μεγάλη επιτυχία !

Το έχω πει πολλές φορές στα ΜΜΕ και εδώ, τα προαναφερόμενα.
Δείχνει να επαληθεύεται η πιθανολόγησή μου.
Ο καιρός θα δείξει”.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top