0
Στα όρια του έφτασε ο διοικητής της 114ΠΜ της βάσης των Mirage 2000, ένας εξαίρετος αξιωματικός, έμπειρος μαχητής των αιθέρων, και υψηλό εθνικό φρόνημα Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Κυρίου.


Η παραίτησή του έπεσε σαν «βόμβα», καθώς σύμφωνα με πληροφορίες παραιτήθηκε για δύο πολύ βασικούς λόγους:

Ο πρώτος η συνεχής -σχεδόν στοχευμένη- υποβάθμιση της 114ΠΜ, με την πρωτοφανή έλλειψη ανταλλακτικών για τα Mirage 2000EGM και «-5», της μονάδας της ΠΑ που συγκεντρώνει μοναδικές ικανότητες τόσο με τα υποστρατηγικά όπλα SCΑLP-EG όσο και με τους πυραύλους AM.39 Exocet και ο δεύτερος από τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις  στην εμπλοκή της βάσης στο θέμα του μεταναστευτικού!

Ο διοικητής της 114 ΠΜ Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Κυρίου


Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, η 114 ΠΜ είχε φτάσει πλέον να ασχολείται περισσότερο με τους αλλοδαπούς παρά με τις αεροπορικές επιχειρήσεις!

Κυριολεκτικά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το πόσο χαμηλά έχει πέσει η στάθμη της χώρας και των  ΕΔ ειδικότερα.

Εάν κάποιος έλεγε πριν από κάποια χρόνια ότι θα μπορούσε να βρισκόταν ηγεσία πολιτική ή στρατιωτική η οποία θα πίεζε - σχεδόν εξανάγκαζε - στρατιωτική μονάδα για την εξυπηρέτηση αλλοδαπών που έχουν εισβάλλει στη χώρα, αντί για την πραγματική αποστολή της που είναι η άμυνα του έθνους θα τον πέρναγαν για τρελό.

Και όμως.
Στην Ελλάδα του 2019, με τα πιεστικά, περισσότερο από ποτέ ζητήματα εθνικής ασφάλειας  συμβαίνουν αυτά τα πρωτοφανή  σε μια μονάδα που κάποτε ήταν πρότυπο για όλη την ΠΑ, η οποία δυστυχώς τώρα έχει καταντήσει «σκιά» του παλιού καλού εαυτού της.

Πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρή παραίτηση από έναν εξαίρετο αξιωματικό που δεν άντεξε άλλο να βλέπει την 114ΠΜ να μετατρέπεται από βάση της ΠΑ σε κέντρο εξυπηρέτησης αλλοδαπών.

Το πρόβλημα των παραιτήσεων για τη ΠΑ εντείνεται όλο και περισσότερο αφού το προσωπικό και οι Ιπτάμενοι διαμαρτύρονται.
Ο διοικητής της 114 είχε προωθήσει δεκάδες αναφορές για το ζήτημα της τεχνικής υποστήριξης στις 331 και 332 Μοίρες, οι οποίες έπεφταν και εξακολουθούν να πέφτουν στο κενό.
Έφτασε στο αμήν.


Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, (κέντρο) με τον παραιτηθέντα πλέον διοικητή της 114ΠΜ Σμήναρχο (Ι) Ιωάννη Κυρίου (δεξιά).

ΠΗΓΗ: pronews.gr

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top