0
Η κυβέρνηση για πρώτη φορά παραδέχτηκε δημοσίως ότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα εισόδου προσφύγων αλλά «εισβολής» αλλοδαπών καθώς ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης ανέλυσε με ποσοστά πόσοι πραγματικά είναι οι πρόσφυγες και πόσοι είναι οι αλλοδαποί παρανόμως εισελθόντες στην χώρα.



'Οπως είπε μάλιστα αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Κυβέρνηση αναφέρεται σε μεταναστευτικό και όχι προσφυγικό και τόνισε ότι οι παράνομοι μετανάστες δεν δικαιούνται ανθρωπιστική βοήθεια και ανέλυσε τις αποφάσεις που πήρε η Κυβέρνηση στο υπουργικό συμβούλιο.

«Η ανάλυση των συγκεκριμένων ροών είναι 65% Αφγανοί, 15% από χώρες της Αφρικής, 10% από την Τυνησία, το Μαρόκο κλπ, υπάρχουν Τούρκοι που ζητούν άσυλο γιατί διώκονται από τον Ερντογάν και οι Σύροι είναι πλέον ελάχιστοι. Αυτοί λοιπόν είναι παράνομοι μετανάστες και δεν δικαιούνται ανθρωπιστικής προστασίας. Έχουν ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία πρέπει να γίνουν σεβαστά κατά την εξέταση της αιτήσεως του ασύλου, αλλά ως εκεί.

Αυτό που θα πρέπει να κριθεί είναι ο ακριβής νομικός χαρακτηρισμός που θα τους δοθεί. Αν είναι πρόσφυγες ή μετανάστες. Σε περίπτωση που είναι παράνομοι μετανάστες, που αυτό δείχνει το προφίλ τους, θα πρέπει να επαναπατριστούν, άρα και ορθώς μιλάμε για μεταναστευτικό», δήλωσε αρχικά στην ραδιοφωνική εκπομπή του Alpha 98,9, "Ραντάρ" και τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό με έναν τρόπο απολύτως διαφορετικό από την προηγούμενη κυβέρνηση. Έχουμε μεγάλη πίεση από τις ροές και αυτό δημιουργεί διοικητικά ζητήματα και χρειάζεται ταχύτητα, όπως περιεγράφηκε στο υπουργικό συμβούλιο».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top