0
Τα όρια ενός παλιού Καλάσνικοφ AK-74M δοκίμασαν οι μηχανικοί της εταιρείας μέσα από μια συγκεκριμένη δοκιμή που απαιτεί την ανάπτυξη μεγάλης θερμοκρασίας από τη χρήση του όπλου.


Τα όπλα Καλάσνικοφ είναι γνωστά για την αξιοπιστία και τη δύναμή τους. Αλλά ακόμη και αυτά, έχουν τα όριά τους. Οι ειδικοί ανακάλυψαν τι χρειάζεται για να τα σταματήσουν.

Τα όρια ενός παλιού Καλάσνικοφ AK-74M δοκίμασαν μηχανικοί της εταιρείας που παράγει το όπλο, μέσα από μια συγκεκριμένη δοκιμή.

Μια από τις πιο δύσκολες ασκήσεις για πυροβόλα όπλα είναι η σειρά πυροβολισμών επί μακρόν, καθώς μερικά από τα μέρη τους ανεβάζουν ακραίες θερμοκρασίες, αν δεν τους δοθεί χρόνος να κρυώσουν.

Στις ελάχιστες απαιτήσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, είναι το συγκεκριμένο όπλο να μπορεί να κάνει 180 συνεχόμενες βολές χωρίς αστοχίες.

Δεδομένης της φήμης του Καλάσνικοφ, αυτό το προαπαιτούμενο δεν αποτελεί πρόβλημα για το AK-74M.

Ειδικοί προετοίμασαν 26 γεμιστήρες με 30 σφαίρες στον καθένα και άρχισαν να πυροβολούν, σταματώντας μόνο για να αλλάξουν γεμιστήρα.
Μετά από 350 περίπου βολές, κάποια από τα εξαρτήματα του όπλου άρχισαν να λιώνουν, αλλά αυτό συνέχισε να είναι λειτουργικό.
Το σημείο καμπής ωστόσο ήρθε μετά από 587 βολές, καθώς τότε σταμάτησαν να εκτοξεύονται οι σφαίρες.


Όπως εξήγησε ο χειριστής του όπλου, τα πλαστικά μέρη, αν και έλιωσαν, δεν παραμορφώθηκαν.

Αφού κρύωσε το όπλο, παρατήρησε ότι υπήρξε ανεπανόρθωτη βλάβη μόνο στην αντισταθμιστική βαλβίδα και ότι η σφαίρα είχε μπλοκάρει.

Αν και η ζημιά ήταν σημαντική, ο ειδικός της εταιρείας επεσήμανε ότι η δοκιμή αυτή υπερβαίνει κατά πολύ τις απαιτήσεις για το συγκεκριμένο όπλο, τονίζοντας πως δεν θα αποτύχει σε κάποια μάχη.

Ο ίδιος προειδοποίησε πως δεν πρέπει κανείς να επιχειρήσει να εκτελέσει παρόμοιο πείραμα, καθώς θα μπορούσε να αποβεί επικίνδυνο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top