0
Την τελευταία της πνοή άφησε στα 47 της χρόνια η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη. 


Η διάσημη σχεδιάστρια που έκανε παγκόσμια μόδα τα αρχαιοελληνικά μοτίβα και ονειρευόταν να επιστρέψει στη γεννέτειρα γη της, την Κρήτη στα  89 της, νικήθηκε από τον καρκίνο. Η μάχη που έδωσε ήταν σύντομη. 

«Έφυγε» μέσα σε διάστημα μόλις δύο μηνών από τη διάγνωση. Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν ώσπου κατέληξε.  Αφήνει πίσω της την κόρη, τον σύζυγό της, τους γονείς και τα αδέλφια της. 

Την τραγική είδηση έκανε γνωστή φίλη της: 


Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αρχικά, σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998.

Ενδιάμεσα είχε συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό Γυναίκα σε θέματα μόδας ενώ ήδη δημιουργίες της πωλούνταν καταστήματα μόδας της Ελλάδας. Είχε συνεργαστεί επίσης με το Marie Claire. Το 1999 παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες.

Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE, και την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Είχε δηλώσει αναφερόμενη στα κουστούμια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 που σχεδίασε η ίδια: «Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, ήμουν πολύ περήφανη που ήμουν μέλος της και είμαι βέβαιη ότι το ιστορικό αυτό γεγονός, βοήθησε να μας πλησιάσουν άνθρωποι που πριν δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον για την μόδα».

Είχε δημιουργήσει και τα κουστούμια για τις τελετές έναρξης και λήξης, ενώ από το 2008 μέχρι και το 2012 σχεδίαζε ειδικές σειρές για την Ιταλική εταιρία Diesel.
Το φόρεμα της Μπγιορκ ήταν επίσης δικής της έμπνευσης.
Είναι από τις πρώτες ελληνίδες σχεδιάστριες που δούλεψε έχοντας ως βάση της αρχικά το Παρίσι και μετά το Λονδίνο και ίσως η πρώτη που έκανε αίσθηση εκτός συνόρων με τις συλλογές της.  

Ο πρώην προεσβευτής της Μ. Βρετανίας στην Αθήνα Τζον Κίτμερ αποχαιρέτισε την Σοφία Κοκοσαλάκη στο twitter:




Ο σχεδιαστής μόδας Βασίλης Ζούλιας δημοσίευεσε πριν από λίγο στο instagram:




Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vassilis Zoulias (@vzoulias) στις


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top