0
Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας είναι προς συζήτηση κάμποσα χρόνια. Φυσιολογικά τίθεται από τον Στρατό Ξηράς, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει το σοβαρότερο πρόβλημα επάνδρωσης των μονάδων του. 


Όμως για να λέμε όλη την αλήθεια , αρκετοί από τους Αρχηγούς ΓΕΣ , είχαν πει ότι η αύξηση θητείας θα μπορούσε να αποφευχθεί αν γινόταν πραγματική, ουσιαστική αναδιοργάνωση του ΣΞ. Αυτός ήταν ο σωστότερος τρόπος αλλά και ο δυσκολότερος δρόμος. Η αύξηση της θητείας ήταν και παραμένει για κάποιους η εύκολη διαδρομή και γι΄ αυτό πολύ εύκολα κάνουν αυτή την πρόταση.

Αλλά ποιος θα τολμήσει να κάνει αναδιοργάνωση; Ο τελευταίος που προσπάθησε, ο Ευάγγελος Αποστολάκης ως Α/ΓΕΕΘΑ, διαπίστωσε με έκπληξη ότι η αυτονόητη μεταφορά των πεζοναυτών από τον Βόλο στο Ναύσταθμο, προκάλεσε “διακομματική επανάσταση” στην Μαγνησία! Το ΓΕΣ με Αρχηγό τότε τον Α.Στεφανή έπαιζε τις …καθυστερήσεις για να μην γίνει το αυτονόητο! Τελικά ως ΥΕΘΑ ο Αποστολάκης και λόγω προεκλογικής περιόδου ,αναγκάστηκε να “παγώσει” την μεταφορά, επιμένοντας όμως ότι πρέπει να γίνει.

Το πιο αστείο βέβαια που έχει συμβεί, είναι ότι μετά από τις εκλογές η ΝΔ αποφάσισε να μην κλείσει τελικά ούτε καν το…στρατοδικείο στα Ιωάννινα! Ίσως επειδή ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας εκλέγεται εκεί!

Για ποια αναδιοργάνωση λοιπόν μιλάμε, θα πείτε…

Γι΄ αυτή που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν όσοι έχουν την ευθύνη. Γιατί η αύξηση της θητείας που προτείνουν χωρίς πολύ σκέψη σημαίνει ότι οι φτωχές οικογένειες αλλά και αυτές της μεσαίας τάξης θα πιεστούν κι άλλο οικονομικά. Και μεσαία τάξη δεν εννοούμε όσους έχουν εισοδήματα και ακίνητα των 200.000 ευρώ. Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα είναι πιο κάτω οικονομικά και καλό είναι να το καταλάβουμε. Συνεπώς από το να κάνουν διαρροές και σενάρια σε δημοσιογράφους περί αύξησης της θητείας, ας κάτσουν να δουλέψουν για μια πραγματική και αστραπιαία αναδιοργάνωση. Έτσι κι αλλιώς σχέδια επί σχεδίων υπάρχουν.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top