0
Στην κυριολεξία έχουμε μπλέξει με την «συμφωνία των Πρεσπών» με την οποία αβίαστα η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε σχεδόν τα πάντα σε ένα κρατίδιο που μας κλέβει ιστορία εδώ και αιώνες!


Το πρόβλημα λοιπόν αυτή την στιγμή είναι ότι η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων, πιστεύει πως το όνομα της χώρας είναι «Μακεδονία» σκέτο, όπου πέραν όλων των άλλων εξακολουθούν να έχουν αλυτρωτικές διαθέσεις.

Το VMRO που είναι και το μεγαλύτερο κόμμα στην χώρα, στηρίζει αυτήν την πολιτική και σύντομα όταν έρθει στην εξουσία θα ξεκινήσουν τα παρατράγουδα για την πατρίδα μας.          

Ένα λοιπόν από αυτά τα «παλικάρια», ο  Bill Nikolov, πρόεδρος του διεθνούς κινήματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα της πΓΔΜ, ήταν καυστικός κατά της Ελλάδος και της δύσης, μιλώντας  μάλιστα για «πολιτιστική γενοκτονία» των «Μακεδόνων», εκτός και εντός …Ελλάδος, θέλοντας να βάλει «φωτιά» στο ζήτημα αυτό.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

«Η Δύση πρέπει να αποτρέψει την αναγκαστική αλλαγή του ονόματος και της ταυτότητας της Μακεδονίας και των Μακεδόνων. Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε από την Ελλάδα, αλλά υλοποιήθηκε από τη Δύση. Οι ΗΠΑ, η ΕΕ και άλλα δυτικά κράτη τα οποία μετονόμασαν με σθένος τη Δημοκρατία της Μακεδονίας,  σε «Βόρεια Μακεδονία», αλλάζουν τη μακεδονική ταυτότητα σε «βορειο-μακεδονική» και υλοποιούν ουσιαστικά «βίαια» την αναθεώρηση της ιστορίας της Μακεδονίας, με την αναδιατύπωση των σχολικών βιβλίων, ώστε να ανταποκριθεί η χώρα μας στις απαιτήσεις της Ελλάδας, ενός κράτους που γιορτάζει δημόσια την διαγραφή από την ιστορία…..των Μακεδόνων. Όλα αυτά σύμφωνα με την αντι-μακεδονική «Συνθήκη Πρεσπών», η οποία γιορτάστηκε από τη Δύση.

Οι Μακεδόνες φοιτητές δεν θα μαθαίνουν πλέον τους Μακεδόνες ήρωες. Θα μαθαίνουν ότι οι ήρωες μας ήταν Βούλγαροι, ενώ θα μαθαίνουν  ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν «Έλληνες». Και οι δύο αυτοί ισχυρισμοί είναι γελοίοι και τραγικοί. Δεν θα μπορέσουν ποτέ να μάθουν για τη διάσπαση της Μακεδονικής επικράτειας το 1913 μεταξύ Σερβίας, Βουλγαρίας, Ελλάδας και, αργότερα, της Αλβανίας και ότι αυτά τα κράτη διεξήγαγαν εκστρατείες εθνοκάθαρσης κατά του μακεδονικού πληθυσμού. Το όνομα Μακεδονία απορρίφθηκε και απαγορευόταν βάναυσα τότε. Ειδικότερα η Ελλάδα απαγόρευε τη χρήση του ονόματος Μακεδονία και μόλις πρόσφατα ισχυρίστηκε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι δικό της.

Αλλά γιατί; Έλληνες ηγέτες παραδέχθηκαν ότι έχουν κάνει μια συγκλονιστική αλλαγή στην προπαγάνδα τους, ώστε να αρνούνται τη δίωξη της μακεδονικής μειονότητας στην ελληνική επικράτεια.

Η ιδέα είναι ότι εάν ο κατακτημένος πάρει το όνομα του κατακτητή, τότε δεν μπορεί να υπάρξει ζήτημα οιασδήποτε καταπίεσης. Και η Δύση ακολουθεί αυτό το σχέδιο τυφλά.

Γιατί η Δύση ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την υποστήριξη της πολιτιστικής γενοκτονίας που πραγματοποίησε η Ελλάδα;

Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να εμποδίζει την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ. Η Δύση επέλεξε να εφαρμόσει τον ιμπεριαλισμό της μέσω του ΝΑΤΟ και να υποστηρίξει την πολιτιστική γενοκτονία της Ελλάδας σε βάρος της  εθνικής ομάδας των Μακεδόνων.

Ρίξτε μια ματιά στα βίντεο από το Φεστιβάλ του Ίλιντεν που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο χωριό Ovcarani στην Μακεδονία του Αιγαίου (μέρος της Μακεδονίας που προσαρτήθηκε  από την Ελλάδα), όπου χιλιάδες Μακεδόνες συγκεντρώνονται κάθε χρόνο για να γιορτάσουν την μακεδονική κληρονομιά και ιστορία τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με το άρθρο 7 παράγραφος 2 της Συμφωνίας των Πρεσπών, απαγορεύεται στους Μακεδόνες να υπάρχουν, επειδή οι όροι «Μακεδονία» και «Μακεδόνες» παραμένουν στην Ελλάδα.

Οι Μακεδόνες εκδιώκονταν για περισσότερο από έναν αιώνα από την Ελλάδα μόνο και μόνο επειδή ήταν Μακεδόνες και σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο δεν τους επιτρέπονταν να αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες. Τώρα, με την φιλοδυτική «Συνθήκη των Πρεσπών», ο ελληνικός αντι-μακεδονικός ρατσισμός έχει κηρυχθεί έγκυρος.

Επιπλέον, είναι χρήσιμο για τη Δύση να αγνοεί τη φρικτή ειρωνεία ότι όταν η Ελλάδα εισέβαλε στην Μακεδονία, άλλαξε τα προσωπικά ονόματα των Μακεδόνων πολιτών, καθώς και τα ονόματα  χωριών και πόλεων και τους έδωσε ελληνικά ονόματα. Αλλά  τότε αν η περιοχή αυτή ήταν «πάντοτε ελληνική», τότε αυτά τα ονόματα θα ήταν ελληνικά. Επιπλέον, πριν από το 1913, ολόκληρη  η Μακεδονία βρισκόταν κάτω από σκληρή τουρκική δουλεία που διήρκεσε 500 χρόνια, ωστόσο όλα τα μακεδονικά ονόματα παρέμειναν ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ.

Η Δύση έχει αγκαλιάσει τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα ορίζει την πολιτιστική γενοκτονία  ενάντια στους Μακεδόνες ως «διπλωματική διαμάχη».

Σας ρωτάω, θα επιτρέψετε να συμβεί κάτι τέτοιο στην εθνική σας ομάδα;», καταλήγει ο ίδιος.

Αυτοί οι τύποι σαν τον  Bill Nikolov, δεν γεννήθηκαν και δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά στην εποχή μας, αλλά αποτελούν προϊόν της εποχής των Κομιτατζήδων και ακόμα πιο πίσω, όταν αυτά τα σλαβικά φύλλα που εισέβαλαν στο Βυζάντιο το 800 μ.χ.  προσπάθησαν και επιμένουν ακόμη να σφετεριστούν πανάρχαια ελληνικά εδάφη, ιστορία, χωριά, πόλεις, αλλάζοντας τα ακραιφνώς ελληνικά ονόματα που βρήκαν και κάνοντας  πως δεν τα άκουσαν ή ήξεραν ποτέ.  

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top