0
Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών καταδικάστηκαν οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Παναγιώταρος και Κων. Μπαρμπαρούσης, για τους πυροβολισμούς που είχαν σημειωθεί στην κηδεία του χουντικού πραξικοπηματία Νικ. Ντερτιλή τον Ιανουάριο του 2013.


Πρόκειται για μία ακόμα καταδίκη σε βάρος πρώην χρυσαυγιτών βουλευτών, που κατηγορούνται και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αφού μόλις την περασμένη εβδομάδα καταδικάστηκαν για πλημμελήματα ο ευρωβουλευτής Ιω. Λαγός και ο Νικ. Μίχος για την επίθεση στο «Συνεργείο» την ίδια χρονιά. Οι κατηγορούμενοι Ηλ. Παναγιώταρος και Κων. Μπαρμπαρούσης δεν βρέθηκαν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, όπου εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό η υπόθεσή τους για το αδίκημα των άσκοπων πυροβολισμών, ωστόσο μέσω του συνηγόρου τους αποδέχθηκαν την κατηγορία.

Το δικαστήριο απέρριψε και των ισχυρισμό της υπεράσπισης περί νομικής πλάνης, ότι δηλαδή οι κατηγορούμενοι «θεώρησαν ότι δεν είχε ποινική προέκταση η πράξη τους», καθώς «σε άλλες περιοχές οι πυροβολισμοί αποτελούν έθιμα».

Κατά την ακροαματική διαδικασία, κατέθεσαν ως μάρτυρες αστυνομικοί, που βρέθηκαν στην κηδεία στο πλαίσιο μέτρων ασφαλείας. Μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι ανέφεραν, αφού ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο σημείο ταφής, είδαν μια ομάδα περίπου 20 -30 ατόμων να απομακρύνονται και να πλησιάζουν το υπόλοιπο πλήθος. Οι αστυνομικοί υποστήριξαν πως από τα πρόσωπα αναγνώρισαν τους δύο τότε βουλευτές, ενώ στη συνέχεια βρήκαν κάλυκες -τουλάχιστον 15- που συνελέγησαν από το σημείο, αποκαλύπτοντας πως είχαν προέλθει από τα όπλα των κατηγορούμενων τότε βουλευτών.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top