0
Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει υποστηρίξει πως η Συμφωνία των Πρεσπών αν και κάκιστη δεν μπορεί να αλλάξει και επειδή είναι μια κυρωμένη από την Βουλή διεθνή σύμβαση θα πρέπει να την τηρήσει.


Όμως ακόμα και έτσι η Συμφωνία θα πρέπει να τηρείται και από τις 2 πλευρές πράγμα που δεν συμβαίνει από τους Σκοπιανούς. Μια Συμφωνία που δεν τηρείται από την άλλη πλευρά είναι μια Συμφωνία η οποία μπορεί να καταγγελθεί και εν τέλει να ακυρωθεί.

Από τον περασμένο Ιούνιο έγινε γνωστό πως η επίσημη τουριστική εκστρατεία των Σκοπίων συνέχιζε να περιστρεφόταν γύρω από το σλόγκαν «Macedonia Timeless» μέσως της επίσημης ιστοσελίδας τουριστικής www.macedonia-timeless.com.

Αφού υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την Ελλάδα, η κυβέρνηση Ζάεφ προχώρησε σε επιφανειακές αλλαγές στην επίσημη ιστοσελίδα της χώρας, τροποποιώντας απλά το «Macedonia Timeless» σε «Νorth Macedonia Timeless». ΄

Το ωραίο όμως είναι πως σε ότι  αφορά την ονομασία της ιστοσελίδας (domain) οι Σκοπιανοί δημιούργησαν και λειτουργούν δύο εκδοχές της. 

Το www.northmacedonia-timeless.com και το προηγούμενο www.macedonia-timeless.com.

Δηλαδή δεν τροποποίησαν απλά το παλαιό domain και με μνημειώδη βαλκανική «πονηριά» συνέχισαν να λειτουργούν και την προηγούμενη, παράνομη κατά την Συμφωνία, ιστοσελίδα.

Ωστόσο και η «νέα» ιστοσελίδα «μπάζει» δείχνειπως οι Σκοπιανοί δεν ενδιαφέρονται να προσαρμόσουν τις επίσημες κρατικές ιστοσελίδες σύμφωνα με όσα ορίζονται στην κάκιστη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι διαχειριστές απλά άλλαξαν τον όρο «Macedonia» σε «North Macedonia», αφήνοντας σε πολλά σημεία, την παλαιά ονομασία σε τίτλους και κείμενα.

Οι αλλαγές έγιναν μόνο στην αγγλόφωνη επίσημη σελίδα. Στη γλώσσα των Σκοπίων, καθώς και στις υπόλοιπες γλώσσες (γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά, ρωσικά, αλβανικά κ.α.) η χώρα αποκαλείται ως «Μακεδονία».

Επίσης οι επίσημες σελίδες στα social media (facebook. Instagram, twitter k.a) παραμένει ως «macedonia-timeless», αναρτώντας ομορφιές και αξιοθέατα της χώρας ως «Μακεδονία» και χρήση hashtag των όρων «Macedonia», «Macedonia Timelles», «Beautiful Macedonia» κ.α. Όλες οι αναρτήσεις είναι στην αγγλική γλώσσα, αφού οι σελίδες απευθύνονται στο διεθνές κοινό.

Ίδια προκλητική και στο επίσημο κανάλι στο δημοφιλές youtube, το οποίο παραμένει ως «Macedonia Timeless», ενώ σε όλα τα βίντεο που παρουσιάζονται η χώρα εμφανίζεται ως «Μακεδονία».

Το προκλητικό σλόγκαν «Macedonia Timeless», κάτι σαν το δικό μας «Live your myth in Greece», καθιερώθηκε το 2009 επί παντοδυναμίας Γκρουέφσκι, στο πλαίσιο «αρχαιομακεδονοποίησης» της σλαβικής πλειοψηφίας που επιχείρησε να προωθήσει.

Μέσω εντυπωσιακών σποτ, με άρωμα Χόλιγουντ, που προβλήθηκαν σε τοπικά και διεθνή δίκτυα (CNN, EURONEWS, TRAVEL CHANNEL κ.ά.) οι γείτονες επιχείρησαν να παρουσιαστούν ως απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων και της αρχαίας Μακεδονίας προωθώντας παράλληλα, εκτός από τον τουρισμό και τα «μακεδονικά» κρασιά.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top