0
Στα... απόνερα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο συνταξιούχος δικηγόρος Κωνσταντίνος Σοφιανός -μόνιμος κάτοικος Αίγινας - κατέθεσε μήνυση κατά του βουλευτή της Ν.Δ. Άγγελου Συρίγου, νομικού και αναπληρωτή καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, επειδή αποκαλεί «Σκόπια» και «Σκοπιανούς» τη γειτονική χώρα και τους κατοίκους της αντίστοιχα.


Ο μηνυτής επικαλείται τους νόμους και τις συμφωνίες που υπέγραψε η Ελλάδα και σύμφωνα με τον ίδιο είναι «παράνομο» να αποκαλείται η γειτονική χώρα «Σκόπια» και οι πολίτες της «Σκοπιανοί».

Παραλληλα υποστηρίζει πως επιμένοντας στη χρήση των όρων αυτών, τους οποίους χαρακτηρίζει μειωτικούς, υβριστικούς και ρατσιστικούς, υπάρχει κίνδυνος διχόνοιας και συγκρούσεων μεταξύ όσων χαρακτηρίζουν τη γειτονική χώρα και τους γείτονες «Σκόπια» και «Σκοπιανούς» και σε όσους «Βόρεια Μακεδονία» και «Μακεδόνες», σύμφωνα με τις Πρέσπες.

Επίσης υποστηρίζει πως εάν αποκαλούνται οι γείτονες «Σκοπιανοί» υπάρχει «κίνδυνος διατάραξης των σχέσεων της Ελλάδας με την Βόρεια Μακεδονία, η οποία ως αντίποινα μπορεί να παραχωρήσει στρατιωτική βάση στην Τουρκία».

Ο κ. Σοφιανός εγκαλεί τον βουλευτή της Ν.Δ. πως προτρέπει και άλλους Έλληνες να αποκαλούν τους γείτονες «Σκοπιανούς», κατηγορώντας τον πως διαπράττει το αδίκημα της «Διέγερσης σε ανυπακοή», ενώ υποστηρίζει πως είναι απαράδεκτο να παρανομούν βουλευτές και υπουργοί μέσα τη Βουλή, παραβαίνοντας όχι μόνο τον νόμο που κύρωσε τη συμφωνία αλλά και τον ρατσιστικό και τον Ποινικό Κώδικα.

Έως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από τον βουλευτή της Ν.Δ. Άγγελο Συρίγο, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό, συμμετέχοντας στη διακοινοβουλευτική διάσκεψη για την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας ΚΕΠΠΑ στο Ελσίνκι.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top