0
Οι γυναίκες όλο και περισσότερο επιλέγουν να αποσυρθούν από την ετεροφυλοφιλία επειδή είναι «το θεμέλιο της παγκόσμιας καταπίεσης», αναφέρει το NBC News σε ένα παράξενο – όσο και δηλητηριώδες – άρθρο αυτή την εβδομάδα.



«Οι άνδρες χρειάζονται την ετεροφυλοφιλία για να διατηρήσουν την κοινωνική τους κυριαρχία πάνω από τις γυναίκες», γράφει η Marcie Bianco στην ιστοσελίδα του NBC News. «Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο ότι όχι μόνο δεν χρειάζονται την ετεροφυλοφιλία, αλλά ότι αυτή είναι επίσης συχνά το θεμέλιο της παγκόσμιας καταπίεσης τους».

Η Bianco συγκεντρώνει μια σειρά πρόσφατων ειδήσεων «από τονJeffrey Epstein μέχρι τους δράστες της σφαγής στο Dayton και τοEl Paso, στον χωρισμό της Miley Cyrus (αμέσως μετά τα έφτιαξε με γυναίκα) και τη δήλωση της Julianne Hough ότι δεν είναι «straight» που, όπως λέει, αποκαλύπτουν τις αυστηρές αμερικανικές πατριαρχίες στην άκρη μιας νευρικής κατάρρευσης».

«Ως status quo, η ετεροφυλοφιλία απλώς δεν λειτουργεί», καταλήγει, πριν εξηγήσει πόσο κακοί είναι οι άνδρες και πώς οι γυναίκες μαθαίνουν να ζουν χωρίς αυτούς.

«Ως ένα snapshot της Αμερικής του 2019, αυτές οι ιστορίες παρουσιάζουν μια καταπληκτική εικόνα: οι άνδρες συνεχίζουν να εξαναγκάζουν, να παρενοχλούν, να βιάζουν και να σκοτώνουν κορίτσια και γυναίκες – και να οδηγούνται σε ακραίες συνθήκες για να αποφύγουν την ευθύνη για τις πράξεις τους». «Από την άλλη πλευρά του θέματος, τα κορίτσια και οι γυναίκες αμφισβητούν την ετεροφυλοφιλία, και ακόμη και φεύγουν από αυτήν εντελώς».


«Η πατριαρχία είναι πιο ισχυρή όταν η καταπίεση δεν μοιάζει με καταπίεση ή όταν είναι συσκευασμένη με όρους βιολογίας, θρησκείας ή βασικών κοινωνικών αναγκών όπως η άνεση, η αποδοχή και η επιτυχία της ασφάλειας», δηλώνει η Bianco (που φυσικά είναι ομοφυλόφιλη).

«Η ετεροφυλοφιλία «πουλάει» στις γυναίκες όλα αυτά τα πράγματα για να έχει τη συναινετική τους υποταγή», καταλήγει.

«Ιστορικά, οι γυναίκες έχουν την τάση να πιστεύουν ότι η ετεροφυλοφιλία είναι φυσική ή έμφυτη, ακριβώς όπως έχουν προετοιμαστεί να πιστεύουν ότι ο κύριος σκοπός τους είναι να κάνουν μωρά – και αν δεν κάνουν, καταδικάζονται ως μη «αληθινές», ή ως κακές γυναίκες», λέει.
Έχουμε μια σειρά νέων προτύπων που αναδύονται, των οποίων οι ζωές και οι επιλογές –όσο δυσλειτουργικές και αν φαίνονται στο ευρύ κοινό- διδάσκουν τις γυναίκες πώς να πάρουν πίσω την εξουσία από τους άνδρες.

«Οι celebrities δεν είναι πάντα στην πρωτοπορία της φεμινιστικής σκέψης, αλλά τόσο η Julianne Hough όσο και η Miley Cyrus έχουν μιλήσει πρόσφατα για τη σεξουαλικότητα με τρόπους που επαναφέρουν τη δύναμη – και την ευθύνη – στα χέρια τους», δηλώνει.

Οι άνδρες, από την άλλη πλευρά, ιδιαίτερα οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες, είναι μια μάστιγα στη γη και μια πηγή ατέλειωτων θλίψεων.

«Και ενώ οι άνδρες φαίνεται να μην χρειάζεται να αναλάβουν ποτέ την ευθύνη των πράξεών τους, οι γυναίκες πρέπει πάντα να αναλαμβάνουν την ευθύνη όχι μόνο για τις δικές τους πράξεις αλλά και για τις πράξεις των ανδρών», δηλώνει. «Η αποφυγή της ευθύνης είναι η βασική στρατηγική της πατριαρχίας. είναι πώς οι άνδρες παραμένουν να έχουν τον έλεγχο και να μην χάνουν ποτέ τη δύναμή τους».

«Και ενώ οι άντρες βυθίζονται στο χάος τους, οι γυναίκες εγείρονται», συνεχίζει. «Παίρνουν τον έλεγχο της ζωής τους και του σώματός τους και αμφισβητούν τον θεσμό της πατριαρχίας – την ετεροφυλοφιλία – που τις κράτησε τυφλά υποταγμένες για αιώνες».

Αναρωτιέται κανείς γιατί το NBC News ήθελε να προβάλει ένα τέτοιο παραλήρημα μίσους σαν και αυτό το «άρθρο» της Bianco.

Θα τολμούσε κάποιος άνδρας να γράψει ένα παρόμοιο άρθρο στο οποίο θα ισχυριζόταν  ότι οι γυναίκες αποτελούν την πηγή όλων των δεινών του κόσμου; Και αν το έγραφε θα το δημοσίευε κανένα επώνυμο μέσο;

Αλλά φαίνεται όταν το μίσος στρέφεται προς τους άνδρες, όλα είναι καλά.

ΠΗΓΗ: redskywarning.blogspot.com

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top