0
Τη συνεργασία Ρωσίας και Τουρκίας και στα δύο μαχητικά Su-35 και Su-57 προανήγγειλε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν.


Πιο συγκεκριμένα είπε ο Πούτιν:

«Είμαστε περήφανοι για την συνεργασία στυον χώρο της πολιτικής Αεροπορίας, ιδιαίτερα σε αυτόν των ελαφρών ελικοπτέρων τα οποία μπορεί να είναι χρήσιμα στις αεροδιακομιδές.


Η συνεργασία στα Su-35 μπορεί να ξεκινήσει ενώ επίσης θα συνεργαστούμε και στο Su-57».

Ακολουθεί αυτούσια η στιχομυθία Πούτιν – Ερντογάν:

Ερντογάν: Αυτό είναι το SU-57; Τώρα πετάει;

Πούτιν: Σήμερα θα το δείξουμε

Ερντογάν: Από αυτά θα πάρουμε;

Πούτιν: Ναι μπορείτε να πάρετε

(Με τον Ερντογάν να χαμογελά)






Το 2020 επιχειρησιακοί οι τουρκικοί S-400

Ξεκίνησε η παράδοση της δεύτερης συστοιχίας των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, με την εκπαίδευση των Τούρκων στρατιωτικών στον χειρισμό τους να ορίζεται από 1ης Σεπτεμβρίου μέχρι τις  2 Ιανουαρίου του 2020, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της αμυντικής βιομηχανίας Almaz-Antey (που κατασκευάζει τα συστήματα αυτά), Γιαν Νοβίκοφ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Almaz-Antey προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση  με αφορμή την επίσκεψη στην αεροδιαστημική έκθεση MAKS του Ρώσου προέδρου με τον Τούρκο ομόλογό του.

«Από 1ης Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η εκπαίδευση των Τούρκων στρατιωτικών ειδικών με την ολοκλήρωσή της (να αναμένεται) στα τέλη του έτους. Στις 2 Ιανουαρίου είναι το προγραμματισμένο τέλος της εκπαίδευσης. Ύστερα από αυτό, η Τουρκική Δημοκρατία θα μπορεί να χρησιμοποιεί το σύστημα S-400 υπό τον άμεσο χαρακτηρισμό της», είπε ο διευθύνων σύμβουλος.

«Είμαστε ανοικτοί για περαιτέρω συνομιλίες σχετικά με περαιτέρω παραδόσεις», πρόσθεσε.

Ο πρώτος γύρος παράδοσης των S-400 ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο, ενώ ο δεύτερος θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Τον Δεκέμβριο του 2017, Ρωσία και Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια του ρωσικού συστήματος S-400, προκαλώντας την αντίδραση των ΗΠΑ.

Οι τελευταίες δεσμεύτηκαν να αναστείλουν τη συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35, ενώ έχουν απειλήσει τη γειτονική χώρα, με την επιβολή κυρώσεων.



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top