0
Ριζικές αλλαγές στον χώρο της Υγείας φέρνει το διυπουργικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και το οποίο μεταξύ άλλων, βάζει τέλος στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας στο twitter τη διάταξη του νομοσχεδίου για τη διανομή των φαρμάκων κατ’ οίκον για τους βαριά νοσούντες, έγραψε σχετικά: «Βάζουμε τέλος στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Αρχίζουμε με τους συμπολίτες μας που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη: το Διϋπουργικό νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για διανομή φαρμάκων σε βαριά νοσούντες στο σπίτι, στο χώρο νοσηλείας ή στα φαρμακεία της γειτονιάς».




Συγκεκριμένα οι προωθούμενες ρυθμίσεις στο προωθούμενο νομοσχέδιο είναι οι εξής:


  • Διευκολύνεται η πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα υψηλού κόστους και ανοίγει ο δρόμος για να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών που συνωστίζονταν σε ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
  • Επιταχύνεται η διαδικασία της ηλεκτρονικής προέγκρισης για την χορήγηση φαρμάκων προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη πρόσβαση των ασθενών στα αναγκαία για την θεραπεία σκευάσματα.
  • Εξασφαλίζεται η οικονομική σταθερότητα του ΕΟΠΥΥ με την απρόσκοπτη ροή εσόδων προς τον οργανισμό από τους παρόχους του και τις φαρμακευτικές εταιρείες.
  • Διασφαλίζεται η ομαλή τροφοδοσία των νοσοκομείων με φάρμακα και υγειονομικό υλικό.
  • Αντιμετωπίζονται στρεβλώσεις με στόχο την οικονομική σταθερότητα των φορέων, που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας και την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top