0
Το 2016, η Γερμανία μέσω του τοπικού υποκαταστήματος της Deutsche Telekom υπέκλεψε χιλιάδες ωρών τηλεφωνημάτων μεταξύ των μελών της συντηρητικής κυβέρνησης και παρέδωσε τα αντίγραφα απευθείας στον τότε ηγέτη της αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να τον «σπρώξει» στην εξουσία.


Δύο ήταν οι βασικοί άξονες στους οποίους στηρίχθηκε ο Ζόραν Ζάεφ για να αναλάβει την ηγεσία των Σκοπίων: Το Βερολίνο και το Ίδρυμα της Ελεύθερης Κοινωνίας του Τζορτζ Σόρος, που χρηματοδότησε επί πολλούς μήνες τις διαδηλώσεις κατά της προηγούμενης κυβέρνησης του VMRO-DPMNE.

Αυτό αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «La Verita», η οποία φιλοξενεί και βιντεοσκοπημένο υλικό, που δείχνει την υλοποίηση σχεδίου εκατομμυρίων ευρώ από Βερολίνο και Τ.Σόρος για την άνοδο στην εξουσία του Ζ.Ζάεφ, προκειμένου να αποκτήσουν τα Σκόπια το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και να δοθεί η μακεδονική υπηκοότητα στους Σκοπιανούς και να τους αναγνωριστεί η μακεδονική γλώσσα. 

Τα δύο πρώτα είχαν συμφωνηθεί με την κυβέρνηση Τσίπρα να εκχωρηθούν. Το μόνο που έπρεπε να συμφωνήσει ο Ζ.Ζάεφ ήταν να προστεθεί ο προσδιορισμός «Βόρεια» στην «Μακεδονία» όπως αυτοχαρακτηριζόντουσαν μέχρι τότε τα Σκόπια.

Μέχρι εδώ έχουμε δύο στοιχεία, το ένα γνωστό, το άλλο νέο και τα οποία αφορούν άμεσα την Ελλάδα: Το πρώτο είναι η εμπλοκή Σόρος, που έτσι ή αλλιώς έχει υπό τον έλεγχό του το μόρφωμα των Σκοπίων.

Το δεύτερο είναι ο τρόπος με τον οποίο οι Γερμανοί (που καιγόντουσαν} να «νομιμοποιηθεί το μόρφωμα λόγω της ανάγκης τους να ελέγξουν πλήρως τον βαλκανικό διάδρομο που καταλήγει στο Αιγαίο: Οπως αποκαλύπτει η «La Verita» το τοπικό υποκατάστημα της γερμανικής εταιρεία τηλεπικοινωνιών, Deutsche Telekom υπέκλεψε χιλιάδες ώρες τηλεφωνημάτων μεταξύ των μελών της κυβέρνησης Γκρουέφσκι, για να πετύχει την υπονόμευσή της.

Στην Ελλάδα υπάρχει «τοπικό υποκατάστημα της γερμανικής εταιρεία τηλεπικοινωνιών, Deutsche Telekom»;

Οχι απλώς υπάρχει, αλλά είναι ο μονοπώλιο στις τηλεπικοινωνίες, αφού και οι ιδιωτικές εταιρείες περνούν από κόμβους τους για να «βγάλουν» σήμα: Είναι ο ΟΤΕ!

Καταλαβαίνουμε λοιπόν αν στα Σκόπια λειτούργησε έτσι το τοπικό υποκατάστημα, τι γίνεται στην Ελλάδα (ένα παλαιότερο σχετικό ρεπορτάζ του vice.com για τις υποκλοπές του ΟΤΕ, νυν Cosmote, για λοιγαριασμό της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας BND είναι εξαιρετικά διαφωτιστικό...).

Ας επιστρέψουμε λοιπόν στα Σκόπια: Μετά το ξέσπασμα των διαδηλώσεων που προκάλεσε ο Τ.Σόρος και υποδαύλισε η αποκάλυψη των τηλεφωνικών συνομιλιών, η... Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η εκπρόσωπος της Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι ζήτησαν τη δημιουργία... Ειδικής Εισαγγελίας στα Σκόπια με μοναδικό καθήκον την επαλήθευση των παραβάσεων και τη δίωξη των υπευθύνων για το έγκλημα!

Στη θέση του Ειδικού Εισαγγελέα διορίστηκε μια μέχρι τότε άγνωστη δικαστής, η Κάτιτσα Γιάνεβα, ουσιαστικά υποχείριο των Βρυξελλών,

Ο Ζόραν Ζάεφ παρέδωσε αμέσως όλα τα έγγραφα που κατείχε και η Γιάνεβα ξεκίνησε τις διαδικασίες που οδήγησαν στη φυλάκιση πολλών πολιτικών του, έτσι ή αλλιώς διεφθαρμένου, VMRO, συμπεριλαμβανομένων του πρώην επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας Σάσο Μιγιάλκοφ, και όλων των συνδεδεμένων με την κυβέρνηση Γκρουέφσκι!

Η δικαστική διαδικασία άλλαξε εντελώς την πολιτική σκηνή στη χώρα αφού ο Ζ.Ζάεφ έγινε πρωθυπουργός και η FYROM συμφώνησε να τροποποιήσει το σύνταγμα της, υπέρ της Ελλάδας και να λάβει την ονομασία Βόρεια Μακεδονία.

Ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γκιόργκε Ιβάνοφ, αρνήθηκε να υπογράψει την τροποποίηση του Συντάγματος που προώθησε η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ζάεφ. Ωστόσο, ο κυβερνών συνασπισμός, ενισχύθηκε από τα μέσα ενημέρωσης και την υποστήριξη ολόκληρου του ευρωπαϊκού κατεστημένου και της Ειδικού Εισαγγελέως Κάτιτσα.

Επιπλέον, με την εκλογή του νέου αρχηγού του κράτους τον Απρίλιο, του σοσιαλιστή Στέβο Πενταρόφσκι, υπεγράφησαν όλες οι εκκρεμείς πράξεις. Πριν από λίγες εβδομάδες, ένας τηλεπαρουσιαστής, ο Μπογιάν Γιοβανόφσκι, γνωστός ως «Μπόκι 13», συνελήφθη με την κατηγορία του εκβιασμού.

Το αντικείμενο του εκβιασμού ήταν 8 εκατομμύρια ευρώ που ζητήθηκαν από τον επιχειρηματία Γιορντάν Κάμτσεφ, γιατί αναφέρονταν στο υλικό της Ειδικού Εισαγγελέως Κάτιτσα Γιάνεβα.

Το γεγονός ότι ο γιος της Γιάνεβα ήταν ένας από τους διαχειριστές ΜΚΟ του Τ.Σόρος στο όνομα του «Μπόκι 13», προφανώς είναι συμπτωματικό...

Αποτέλεσμα: Η Γιάνενα παραιτήθηκε! Παρέμεινε απλά στη θέση της μέχρι να διορισθεί ο αντικαταστάτης της.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και το δημοσίευμα της σερβικής «Μπλιτζ» για «ροή» δύο εκατομμυρίων ευρώ σε Ελληνες πολιτικούς για να στηρίξουν την «ευρωπαϊκή προοπτική» της «Βόρειας Μακεδονίας» έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα του τι έχει συμβεί.

Δείτε και το σχετικό βίντεο που δημοσίευσε η ιταλική εφημερίδα για τον πακτωλό των δωροδοκιών:



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top