0
«Μικρό κράτος» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκαλώντας για άλλη μια φορά ενώ την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός του εταίρος Ν.Μπαχτσελί απειλεί την Αθήνα με «τον θυμό του τουρκικού λαού».


Ο Ρ.Τ.Ερντογάν απείλησε μάλιστα έμμεσα την Ελλάδα με χρήση των τουρκικών βαλιστικών πυραύλων Bora τονίζοντας το βεληνεκές τους στο οποίο βρισκεται ακόμα και η Αθήνα...

«Η Τουρκική Δημοκρατία δεν ιδρύθηκε εναντίον ενός μικρού κράτους όπως η Ελλάδα, αλλά ιδρύθηκε με τη νίκη μας εναντίον των μεγάλων δυνάμεων που έστειλαν την Ελλάδα εναντίον μας» υποστήριξε την Κυριακή ο Ερντογάν, αναφερόμενος στην Μικρασιατική Καταστροφή.


«Η Ελλάδα, και η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» βρέθηκαν πάνω από το κεφάλι μας ως «Δαμόκλειος σπάθη» αν γύρω μας υπάρχουν χώρες που συνιστούν απειλή για εμάς πρέπει να πάρουμε μέτρα εναντίον τους»

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στους τουρκικούς βαλλιστικούς πυραύλους Bora, λέγοντας ότι δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα στην Τουρκία. «Αυτή τη στιγμή εκτοξεύουμε στα 280 χιλιόμετρα...Μπορούμε να ξεπεράσουμε τα 300 χιλιόμετρα, όμως δεν το κάνουμε λόγω διεθνών συμβάσεων. Με την εκτόξευση τους έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα καθώς μειώνουμε τις ώρες πτήσεων και φθοράς για τα αεροσκάφη μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Τουρκία περιμένει να δει τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά, δήλωσε εξάλλου ο πρόεδρος της Τουρκίας, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί πως η Άγκυρα δεν θα υποχωρήσει από τις διεκδικήσεις της στην ανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Ερντογάν ξεκαθάρισε πως το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» και το σεισμογραφικό πλοίο «Μπάρμπαρος» ήδη επιχειρούν στην ανατολική Μεσόγειο.«Αν αυτός ο λαός φουσκώσει από θυμό θα πληρώσουν μέχρι τέλος τη θρασύτητα τους» δήλωσε ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ντεβλέτ Μπαχτσελί σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο όπως αναφέρει το sigmalive.

O  Ντεβλέτ Μπαχτσελί σε ομιλία του στην Άγκυρα είπε “σήμερα η χώρα μας στριμώχνεται στην ανατολική Μεσόγειο”.

“Οι δίκαιες και νόμιμες δραστηριότητες των γεωτρυπάνων μας  Φατίχ και το Γιαβούζ ενοχλούν τους ανταγωνιστικούς κύκλους. Η Τουρκία είναι στην Μεσόγειο κάνοντας χρήση των αρμοδιοτήτων της οι οποίες πηγάζουν από τα κυρίαρχα δικαιώματά της και το διεθνές δίκαιο.

Ενώ η Ελλάδα, η ‘Ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου’, το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Γαλλία και μάλιστα κάποιες χώρες του Κόλπου αλωνίζουν στην Μεσόγειο, είναι ύπουλο και ξεδιάντροπο να λένε στην Τουρκία ‘τι γυρεύεις εκεί’ και ‘εγκατέλειψε αυτή την υπόθεση’.

Ο κόσμος είναι κάτω από τη μύτη μας, τα πολεμικά πλοία γυρνάνε βουίζοντας γύρω μας και μας υπαγορεύουν από τα ψηλά δώματα να μείνουμε αδιάφοροι, να κλείσουμε τα αυτιά μας, και μάλιστα να αποδεχτούμε την άτυχη την μοίρα μας. 

Υποχώρηση από την ανατολική Μεσόγειο σημαίνει υποχώρηση από την Αττάλεια, την Μερσίνα, την Λευκωσία. Το να γυρίσουμε την πλάτη στην ανατολική Μεσόγειο σημαίνει να γυρίσουμε την πλάτη στους πολίτες, να σκύψουμε στην αιχμαλωσία”, ισχυρίστηκε.




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top