0
Πλατεία Συντάγματος, μεσημέρι 14 Ιουλίου 1992. Κίνηση, ζέστη, αναβρασμός από τις συνεχείς απεργίες και πολλή Αστυνομία. 

Αίφνης, ένας εκκωφαντικός θόρυβος επικαλύπτει ως σύννεφο καπνού την περιοχή. 

Ήταν τόσο δυνατός που οι περισσότεροι οδηγοί στην οδό Σταδίου σταμάτησαν τα οχήματα τους στη μέση του δρόμου και κατέβηκαν να δουν τι συμβαίνει. Μια μεγάλη φωτιά αναπήδησε από ένα αμάξι στη διασταύρωση των οδών Καραγεώργη Σερβίας και Βουλής.

Καταστηματάρχες, περίοικοι, περίεργοι και αστυνομικοί από το υπουργείο Οικονομικών έτρεξαν προς το σημείο βλέποντας ξαπλωμένο και αιμόφυρτο έναν νεαρό υπάλληλο κοσμηματοπωλείου. Τα μέλη της 17Ν μόλις είχαν πυροδοτήσει τη ρουκέτα κατά της θωρακισμένης Μερσεντές του Γιάννη Παλαιοκρασσά. Μέσα βρίσκονταν ο υπουργός, η σύζυγος του και η 14χρονη ανιψιά τους. Η ρουκέτα δεν είχε καταφέρει να τρυπήσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου κάτι που θα ισοδυναμούσε με απώλειες δεκάδων ζωών.


Ένας φωτογράφος που βρίσκονταν σε παρακείμενο κατάστημα ρούχων και ειδών γάμου για δουλειά, βγαίνει πρώτος και αρχίζει να φωτογραφίζει το αυτοκίνητο, τους έντρομους επιβάτες του, το πτώμα του άτυχου Αξαρλιάν και τον κόσμο που είχε αρχίσει να μαζεύεται εκεί γύρω. Ένας αξιωματικός τον παρατηρεί και του ζητά τα φιλμ. 

Ο φωτογράφος αρνείται να του τα δώσει. Όμως χρόνια αργότερα , όταν τον Σεπτέμβριιο του 2002 παραδόθηκε ο Κουφοντίνας, ο φωτογράφος που συνεργάζονταν με διάφορες εφημερίδες ανέσυρε από το αρχείο του τις φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη τρομοκρατική επίθεση. Και τι ανακάλυψε; Ότι μεταξύ αυτών που μαζεύτηκαν γύρω από το σημείο της έκρηξης ήταν και ο φαρμακοχέρης της 17Ν!

Προφανώς αφού πυροδότησε τον μηχανισμό από το πατάρι της οδού Νίκης κατέβηκε ως απλός περαστικός για να δει τα…αποτελέσματα. Στις φωτογραφίες αυτές φαίνονται και άλλα πρόσωπα – φερόμενα μέλη της 17Ν μερικά εκ των οποίων παραμένουν ασύλληπτα καθώς δεν είχε ταυτοποιηθεί η συμμετοχή τους σε εκείνη την ενέργεια. Στα δύο δικαστήρια το 2003 και το 2005 προέκυψαν αποδείξεις για τους αυτουργούς, δηλαδή τους Κουφοντίνα, Ξηρό, Τζωρτζάτο, Τέλιο κτλ της επίθεσης αλλά τα ονόματα των τσιλιαδόρων δεν έγιναν γνωστά.

Πόσοι ήταν;

Λέγεται ότι στις φωτογραφίες υπάρχουν 3-4 ακόμη πρόσωπα που κατά καιρούς απασχόλησαν τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές για συμμετοχή τους σε εξτρεμιστικές ενέργειες.

ΠΗΓΗ:parapolitika.gr

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top